BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin imalat endeksi yükselişe geçebilir----

Çin imalat endeksi yükselişe geçebilir

Çin imalat endeksi yükselişe geçebilir
24 Ekim 2013 - 07:33 www.finansgundem.com

Çin'in öncü imalat endeksi beklenenin üzerinde gelerek, ülkenin toparlanmasının bu çeyrekte hız kazandığının sinyalini verdi

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'de öncü imalat PMI verisi bu ay beklenentinin üzerinde gelerek, bu çeyrekte toparlanmanın hız kazandığının sinyalini verdi.
HSBC Çin Öncü İmalat Endeksi 50.9 puan gelerek, Bloomberg anketine katılan analistlerin 50.4 puan tahmininin üzerinde geldi. HSBC Çin İmalat PMI'ı geçtiğimiz ay 50.2 puan ile öncü gösterge olan 51.2 puanın altında kalmış ve 2011'den bu yana öncü ve gerçekleşen veri arasındaki en büyük farka işaret etmişti.
İlk yarıdaki yavaşlamanın ardından Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin'in büyük şehirlerindeki konut fiyatlarının 2 yılın en büyük sıçramasını yapmasını ve Temmuz'dan bu yana bankacılık dışı finansmandaki sıçramaları yöneterek, büyümeyi desteklemek için politikaları esnek tuttuğuna işaret etti. Li bu hafta GSYH büyümesinin bu çeyrekte yüzde 7.8'e hızlanmasının ardından ülkenin 2013'teki hedeflerini tutturacağını söyledi.
Manşet GSYH büyümesinin muhtemelen bu yıl resmi yüzde 7.5 hedefinin üzerinde olacağını öngören Morgan Stanley'nin Çin başekonomisti Helen Qiao, büyümenin "ne çok sıcak, ne de çok soğuk" olduğu safhaya girdiğini belirtti.
HSBC PMI göstergesinin son hâli 1 Kasım'da açıklanacak. Resmi Çin İmalat Endeksi de aynı gün yayınlanacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)