BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin hükümetinden konut sektörü için yeni plan----

Çin hükümetinden konut sektörü için yeni plan

Çin hükümetinden konut sektörü için yeni plan
29 Temmuz 2022 - 15:44 www.finansgundem.com

Çin hükümeti sorunlu emlak şirketlerinin imara açılmamış arazilerine el koyarak boykotlarla duraklayan konut projelerinin finansmanına destek olmayı değerlendiriyor. Ancak bu planın ödemelerini bekleyen kreditörler için olumsuz olabileceği belirtiliyor

Yeni planla yerel hükümetler, gayrimenkul şirketlerine satılan arazilerin 2 yıl içinde değerlendirilmemesi halinde kontrolünü alma yetkisinin avantajını kullanacak. Böylece yetkililer tamamlanmayan konutlar için doğrudan fonlarla destek verecek.

Kaynaklar, temel senaryonun yetkililerin sorunlu gayrimenkul şirketinin arazisini sağlıklı şirkete aktaracağını, sorunlu şirketin de duraklayan projelerini tamamlamak için gerekli fonu sağlayacağını söyledi.

Bu teklif, Çin’in zor durumdaki konut sektörünü kurtarmak ve krizin ekonominin genele yayılmasını engellemek için alınan son önlem oldu. Hükümetin projelerin tamamlanmasına odaklanması, politika yapıcıların tahvil sahiplerinden ziyade konut sahiplerini önceliklendirdiğini gösteriyor.

Çin'de doğrudan yabancı yatırımlar 6 ayda yüzde 17,4 arttı

 

Çin Merkez Bankası, emlak krizine el koyuyor

 

Çin'de gayrimenkul sektörü için kurtarma paketi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)