BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin, Hindistan pazarını da ele geçirdi----

Çin, Hindistan pazarını da ele geçirdi

Çin, Hindistan pazarını da ele geçirdi
24 Şubat 2021 - 10:37 www.finansgundem.com

Ticaret savaşlarının gölgesinde küresel ticaretteki payını artırmaya devam eden Çin, ABD’nin yerini alarak Hindistan’ın en büyük ticaret ortağı oldu.

Korona virüsünü dünyanın başına bela eden Çin, küresel ticaretteki payını her geçen gün artırıyor. Çin geçen yıl ABD’yi geride bırakarak Hindistan’ın en büyük ticaret ortağı oldu. Hindistan Ticaret Bakanlığı’ndan dün açıklanan verilere göre, 2020’de Çin ve Hindistan arasındaki ikili ticaret hacmi 77,7 milyar ABD Doları’na ulaştı. Bu rakamın 2019’daki 85,5 milyar ABD Doları’nın altında olmasına rağmen, ABD’nin yerini aldı. Geçen yıl salgın nedeniyle ABD ile Hindistan arasındaki ikili ticaret hacmi 2019’daki 87,9 milyar ABD Dolardan 75,9 milyar ABD Dolarına düştü.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Modi’nin yüzlerce Çin uygulamasını yasaklamasına ve Çinli şirketlerin yatırımının onayını yavaşlatmasına rağmen, Hindistan Çin yapımı olan ağır makineler, telekomünikasyon ekipmanları ve beyaz eşyalara daha fazla bağımlı oldu. 2020’de Hindistan’ın Çin’le arasındaki ikili ticaret açığı 40 milyar ABD Doları’na yaklaştı ve Çin, Hindistan’ın en büyük ticaret açığı kaynağı haline geldi.

Verilere göre, Hindistan’ın Çin’den yaptığı toplam ithalat hacmi 58,7 milyar ABD Doları oldu ve bu sayı Hindistan’ın ikinci ve üçüncü en büyük ticaret ortakları olan ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) yaptığı ithalat hacminden fazlaydı. Hindistan’ın Çin’den yaptığı ağır makine ithalat hacmi Çin’den yaptığı toplam ithalat hacminin yüzde 51’ini oluşturdu.

Dijital para projesine Çin ve BAE de katıldı

 

Hindistan ve Çin sınır konusunda anlaşmaya vardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)