BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, hava yolu şirketlerini destekleyecek----

Çin, hava yolu şirketlerini destekleyecek

Çin, hava yolu şirketlerini destekleyecek
29 Mayıs 2022 - 11:03 www.finansgundem.com

Çin, Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle yolcu sayısı azalan yerel hava yolu şirketlerine mali yardımda bulunacak.

Çin Maliye Bakanlığı ile Sivil Havacılık İdaresinin yayımladığı genelgeye göre, günlük yolcu sayıları 4 bin 500'ün altında kalan hava yolu şirketlerine 21 Mayıs-20 Temmuz tarihlerinde kayıplarını karşılayacak haftalık teşvik ödemeleri yapılacak.

Çin ajansı Xinhua'nın haberine göre, yardımlar, saat başına 24 bin yuanı (yaklaşık 3 bin 595 dolar) aşamayacak.

Çin'de yılbaşından bu yana Omikron vakalarının yol açtığı salgınlar nedeniyle çok sayıda şehirde uygulanan karantina tedbirleri ve seyahat kısıtlamaları yurt içi yolcu trafiğinin azalmasına yol açmıştı. Öte yandan ülkede salgının başından bu yana uygulanan vize ve seyahat kısıtlamaları nedeniyle yurt dışı uçuşların da azalması Çinli hava yolu şirketlerini olumsuz etkiliyor.

Nisanda başta Çin'in en büyük kenti Şanghay olmak üzere büyük nüfusu barındıran, kritik sanayi ve iş kollarına ev sahipliği yapan büyük şehirlerindeki Kovid-19 kısıtlamalarının ekonomi üzerindeki etkisi belirgin şekilde hissedilmişti. Birçok sahada ölçülen ekonomik performans, Wuhan kentinde Kovid-19'a ilişkin ilk vakaların görülmesinden bu yana en düşük seviyelere gerilemişti.

Hükümet, kamu kurumlarına ve yerel yönetimlere, kısıtlamaların ekonomik büyümeye etkisini dengelemeye yönelik teşvik politikalarının hızla devreye sokulması talimatını vermişti.

BM'den Çin'e 'terörle mücadele' uyarısı

 

Çin’in dijital parasına ABD engeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)