BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin’in dijital parasına ABD engeli----

Çin’in dijital parasına ABD engeli

Çin’in dijital parasına ABD engeli
28 Mayıs 2022 - 11:50 www.finansgundem.com

Üç ABD senatörü ABD merkezli platformların Çin'in dijital yuanını destekleyen işlemleri etkinleştirmesini yasaklayacak bir yasa tasarısı sundu.

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto paraları ve onlara dayalı işlemleri tamamen yasaklayarak kendi dijital parasını çıkaran Çin, şimdi benzer engellemelerle karşı karşıya.

‘Amerikalıları Otoriter Dijital Para Birimlerinden Koruma Yasası’ Google'da ve Apple'ın uygulama mağazalarında barındırılan uygulamaların ABD vatandaşlarını gözetlemek için kullanılabileceğine dair korkulara doğrudan hitap ediyor.

ABD: GÜVENLİK

Senatörler Tom Cotton, Mike Braun ve Marco Rubio bu sorunun ulusal ve ekonomik bir güvenlik meselesi olduğuna inanıyor. Bu yüzden de ABD merkezli platformlarda yasaklanmasını talep ediyor.
Çin'in dijital yuanı, e-CNY , fiziksel madeni para ve banknotların yerini alacak şekilde tasarlandı ve Çin Merkez Bankası tarafından kontrol edilip ihraç edilecek. Para birimi ayrıca bu yılın başlarında Pekin Kış Olimpiyat Oyunları'nda da yer aldı.

ÇİN: ZORBALIK

Çin büyükelçiliği ise yeni tanıtılan ABD yasa tasarısına, ülkenin ulusal güvenlik gerekçesiyle “yabancı şirketlere zorbalık yapmasının” bir başka örneği olarak atıfta bulundu.

Tasarı yasaya girerse, Google ve Apple dahil olmak üzere büyük teknoloji şirketlerinin, her ikisi de şu anda dijital yuanı kabul ettiği için WeChat ve Alipay gibi popüler hizmetleri etkileyen Çin uygulamalarını mağazalarından kaldırmaları gerekecek.

Çin'in dijital yuan projesi şu anda tüm CBDC projelerine liderlik ediyor ve bazı Asya ülkeleri deneme yapıyor.

Brainard'dan dijital varlıklar için 'düzenleme' vurgusu

 

Rusya'dan yaptırımlara karşı dijital ruble hamlesi

 

Çin, dijital ekonomiyi tartışıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)