BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin Dışişleri Bakanı'nın ilk ziyareti Türkiye'ye----

Çin Dışişleri Bakanı'nın ilk ziyareti Türkiye'ye

Çin Dışişleri Bakanı'nın ilk ziyareti Türkiye'ye
26 Temmuz 2023 - 20:52 www.finansgundem.com

Çin'de 1 aydır haber alınamayan bakanın yerine atanan Dışişleri Bakanı Wang Yi, ilk ziyaretini Türkiye'ye yaptı

Çin'de 1 aydır haber alınamayan Quin Gang'ın yerine atanan Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin göreve gelir gelmez ilk yurt dışı ziyareti Türkiye'ye oldu. Önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la görüşen Wang Yi'yi daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de ağırladı.

1 AYDIR HABER ALINAMAYAN BAKANIN YERİNE ATANDI

Çin'de 1 aydır kendisinden haber alınamayan Dışişleri Bakanı Quin Gang'ın yerine Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Politbüro Üyesi, Dışişleri Merkez Komisyonu Direktörü Wang Yi, Dışişleri Bakanı olarak atandı.

İLK YURT DIŞI ZİYARETİ TÜRKİYE'YE

Wang Yi, göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı. Önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşme gerçekleştiren Wang Yi, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Külliye'de ağırlandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleştirildi.

TÜRKİYE-ÇİN İLİŞKİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Görüşmede Türkiye-Çin ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alındı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Erdoğan'ın Wang Yi'yi kabulüne ilişkin yapılan açıklamada, görüşmede "Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi, Dışişleri Bakanları İstişare Mekanizması, Konsolosluk İstişareleri, Karma Ekonomik Komisyonu" gibi iki ülke arasındaki diyalog ve istişare mekanizmalarının daha etkin kullanılması konuları üzerinde durulduğu ifade edildi.

"TİCARET VE YATIRIM KONULARI ELE ALINDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi ile Türkiye'nin Orta Koridor Girişimi'ni uyumlaştırma çalışmalarına hız verilmesi konusunu dile getirerek, bu maksatla tesis edilen Üst Düzeyli Çalışma Grubu'nun ilk toplantısını da gerçekleştirmek istediklerini kaydettiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Türkiye-Çin ikili ticaretini daha dengeli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaya dönük neler yapılabileceği hususu ile yatırımların karşılıklı olarak artırılması konularının da gündeme geldiği görüşmede, Cumhurbaşkanımız Erdoğan, küresel ve bölgesel meselelerde önemli roller üstlenen iki ülkenin daha yoğun iş birliğine sahip olması yönündeki temennisini dile getirdi."

Hakan Fidan, Çinli mevkidaşıyla bir araya geldi

 

Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas lideri Heniyye ile görüştü

 

Almanya'da sığınmacıların kamu yararına işlerde çalışması talep edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)