BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin Dışişleri Bakanı'ndan ABD’ye farklı yaklaşım sergileme suçlaması----

Çin Dışişleri Bakanı'ndan ABD’ye farklı yaklaşım sergileme suçlaması

Çin Dışişleri Bakanı'ndan ABD’ye farklı yaklaşım sergileme suçlaması
08 Mart 2023 - 04:21 www.finansgundem.com

Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, ABD’nin Tayvan’a silah verirken, neden Çin’den Rusya’ya silah vermemesini talep ettiğini anlamadıklarını söyledi.

Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, yıllık basın toplantısında, “Çin halkı makul sorular soruyor. Neden ABD, söz konusu Ukrayna olunca egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesinden bahsederken söz konusu Tayvan ve Çin olunca da Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermiyor? Neden bir yandan Çin’in Rusya’ya silah vermemesini talep ederken diğer yandan 17 Ağustos 1982 anlaşmasını ihlal ederek uzun süredir Tayvan’a silah satıyorlar?” diye konuştu.

ABD’nin Tayvan konusunda Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini kaydeden Qin, bunun, Çin-ABD ilişkilerinin temeli olduğunu ifade etti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Tayvan’ın Çin için kırmızı çizgi olduğunu anımsatan Dışişleri Bakanı, ABD’nin çözüme hiçbir şekilde müdahale etmemesi gerektiğini vurguladı.

“Çin Halk Cumhuriyeti ve halkının, ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunma kararlılığını kimse hafife almamalı” diyen Qin, “ABD, Tayvan Boğazı’nda gerçekten barış istiyorsa Çin’e karşı Tayvan’ı kullanmayı bırakmalı” diye ekledi.

Rusya’yla ticarette güvenli para birimi kullanma çağrısı

Çinli Bakan, Rusya ve Çin’in ikili ticarette dolardan vazgeçme olasılığını değerlendirdi.

Qin, “Rusya ve Çin arasındaki ticarette hangi para biriminin kullanılması gerektiği soruluyor. Bunun cevabı oldukça basit. Rahat, güvenli ve güvenilir para birimini kullanmak lazım” dedi.

Bakan ayrıca, “Uluslararası para birimleri tek taraflı yaptırım silahı ve dahası zorbalık ve tehdit kelimelerinin eş anlamlısı haline gelmemeli” diye kaydetti.

İngiltere Başbakanı Sunak'tan göçmen itirafı

 

Alman medyasından ilginç iddia

 

Biden, Almanya Başbakanı Scholz'u ağırladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)