BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin devlet fonu kaç milyar dolar kazandı ----

Çin devlet fonu kaç milyar dolar kazandı

Çin devlet fonu kaç milyar dolar kazandı
28 Temmuz 2013 - 18:01 www.finansgundem.com

Çin'in devlet fonu (CIC) hisselerdeki rallinin desteğiyle yüzde 10.6 getiri sağladı

Küresel hisselerin ralli yapmasıyla Çin'de ülkenin 3.5 trilyon dolarlık döviz rezervlerinin idaresi için oluşturulmuş olan varlık fonu China Investment Corp. (CIC) geçtiğimiz yıl deniz aşırı yatırımların desteğiyle yüzde 10.6 getiri elde etti.
Aynı zamanda Çin'in en büyük bankalarında da hissesi olan 575 milyar dolarlık hükümet fonunun net geliri geçtiğimiz yıl 2011'deki 48.4 milyar dolardan 77.4 milyar dolara çıktı. Fonun deniz aşırı yatırımları 2011'de emtia fiyatlarındaki düşüşlerin etkisiyle yüzde 4.3 düşmüştü.
Daha fazla parayı idare etmek isteyen CIC, performansını güçlendirmeye çalıştı. Fonun bu hamlesi, Devlet Döviz İdaresi'nin de yönettiği fonları ABD Hazine varlıklarından uzaklaştırıp, hisselerden emlağa uzanan geniş yatırım alana yayılarak çeşitlendirmeye çalıştığı döneme denk geldi.
Rakamın oldukça büyük olduğunu belirten Pekin'deki Central University of Finance and Economics'in döviz rezervleri araştırma merkezinin müdürü Li Jie, ABD'nin parasal teşviklerden çıkışının CIC'in kısa vadeli kazançları üzerinde varlık fiyatları üzerindeki baskısından ötürü ufak bir etkiye sahip olabileceğini, ancak CIC'in uzun vadeli yatırımlarını değiştirmeyeceğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)