BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin çift haneli büyüyebilir----

Çin çift haneli büyüyebilir

Çin çift haneli büyüyebilir
03 Ocak 2014 - 08:34 www.finansgundem.com

Çin'de büyümenin yavaş kalacağı yönündeki beklentilere karşın bir yatırım uzmanı, çift haneli büyümenin olabileceğini söyledi

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin'in eski günlerdeki gibi çift haneli büyüme rakamları yakalayacağı öne sürüldü. CNBC Asia'ya konuk olan Index Financial Partners Yatırım Şefi Jack Bouroudjian, "Çin'in yıl sonunda yüzde 10 büyüme yakalamasını bekliyorum. Pek çok insan şaşıracak" dedi. Bouroudjian, doların değer kazanmasıyla birlikte Çin'in ihracatlarının hızlanacağını öne sürdü.

'ÇİN'İN ETRAFINA DİKKAT EDİN'

"Çin'in etrafında olup bitene dikkat edin, çünkü bence ülkenin çift haneli büyümesini bu olaylar etkileyecek" diyen yatırım uzmanı, Çin'in komşusu olan Japonya'nın ekonomisi güçlendikçe tüketici tarafında talebin artacağını söyledi.

EN SON ÇİFT HANELİ BÜYÜME 2010'DA

Çin, çift haneli büyüme rakamlarını en son 2010'un ikinci çeyreğinde yüzde 10,3 büyüme kaydettiği zaman görmüştü. 2013'te ise Çin'in yüzde 7,6 büyümesi bekleniyor.

'KREDİ DARALMASI BÜYÜMEYİ ENGELLEYECEK'

UBS Singapur'un Varlık Yönetimi Başkanı Hartmut Issel ise, Çin yönetiminin ülkede aşırı hızlanan kredi büyümesini önlemek için tedbirler aldığını hatırlattı. Issel'e göre sadece bu gerekçe bile büyümeyi yüzde 10'un altına çekmek için yeterli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)