BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, Cezayir’in BRICS üyeliğine destek verdi----

Çin, Cezayir’in BRICS üyeliğine destek verdi

Çin, Cezayir’in BRICS üyeliğine destek verdi
26 Eylül 2022 - 09:02 www.finansgundem.com

Çin, Cezayir’in BRICS grubuna üyeliğini memnuniyetle karşılayacağını duyurdu.



Çin’in Cezayir Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul görüşmeleri için New York’ta bulunan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi’nin Cezayirli mevkidaşı Ramtan Lamamra ile bir araya geldiğini açıkladı. Açıklamada, Vang’ın, Cezayir’in BRICS’e katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söylediği belirtildi. Vang’ın ayrıca ülkesinin Cezayir’in Arap Birliği dönem başkanlığını ve bu ülkede yapılacak Arap Birliği zirvesinin başarılı olmasını desteklediği söylendi.

Çin Dışişleri Bakanı, ülkesinin “barış ve küresel kalkınmanın sağlanmasında yapıcı rol oynamak için Cezayir ile çalışmaya hazır olduğunu” dile getirdi.

BRICS Cezayir'in ilgisini çekiyor

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun geçen temmuzda “BRICS grubunun ekonomik ve siyasi bir güç olduğu düşünüldüğünde Cezayir'in ilgisini çektiğini” ifade ederek, “bu gruba katılmanın, bağlantısızlık ilkesinin öncüsü Cezayir'i iki kutbun çekim alanından uzaklaştıracağı” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Tebbun, ayrıca valilerle yapılan toplantının açılışında, ülkesinin BRICS grubuna katılmasını sağlayacak şekilde milli geliri artırmaya çalıştığını söylemişti.

BRICS grubu nedir?

BRICS grubu, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşuyor. Bu ülkeler, dünya nüfusunun yüzde 40'ından fazlasını ve ekonomileri dünyanın gayri safi yurtiçi hasılasının yaklaşık dörtte birini oluşturuyor.

Doların hakimiyetini bitirecek tarihi atak BRICS'ten

 

BRICS ülkeleri teknolojiye yetişemedi

 

BRICS, küresel ekonominin yüzde 50'sini oluşturacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)