BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBRICS ülkeleri teknolojiye yetişemedi----

BRICS ülkeleri teknolojiye yetişemedi

BRICS ülkeleri teknolojiye yetişemedi
28 Ocak 2020 - 12:59 www.finansgundem.com

Goldman Sachs baş ekonomisti Jim O'Neill BRICS ülkelerinin beklentilerin altında kaldığını söyleyerek yanıldığını ifade etti. BRICS ülkeleri teknolojiye yenilmiş gözüküyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gelişmekte olan piyasalar denildiğinde akla ilk gelen kısaltma olan BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) kelimesinin mucidi Goldman Sachs baş ekonomisti Jim O'Neill geçtiğimiz on yılda büyük bir gelişme beklediği bu ülkeler hakkında yanıldığını açıkladı. BRICS ülkeleri beklentinin aksine gelişen teknolojiye ayak uyduramayarak gelişmekte ülkelere oranla gerilemiş durumdalar.

BRICS ülkelerinin geçtiğimiz on yılda gelişmiş ülkelerden daha iyi bir ekonomik performans göstermesi gerekiyordu. Fakat gelişmekte olan ülkeler hisse senetleri endeksinin çok küçük bir payını oluşturuyor. Bu durum BRIC kısaltmasının mucidi Jim O’Neill yaptığı açıklamada yanıldığını itiraf ettirdi.

Morgan Stanley’nin küresel endeksinde Brezilya, Hindistan, Çin, Güney Kore ve Tayvan’ın dahil olduğu ülkeler dolar üzerinden değerlendirildiğinde on yıl öncesine oranla %0,1 düşüş göstererek %12,5 oranına gerilediği görülüyor. Bununla beraber gelişmiş ülkeler piyasalarında bu oran %147,1 artış gösteriyor.

Goldman Sachs’ın baş ekonomisti Jim O’Neill “teknoloji endüstrilerindeki şaşırtıcı biçimde büyüdü ve bu sektörlerin Çin istisnası dışında neredeyse tamamının Amerika Birleşik Devletleri’ne ait. Bu şirketler şu anda dünyanın en büyük şirketleri.  Bu durum ABD’den başka hiç kimseye faydalı olmadı” yorumlarında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)