BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin Başbakan Yardımcısı ekonomiden umutlu----

Çin Başbakan Yardımcısı ekonomiden umutlu

Çin Başbakan Yardımcısı ekonomiden umutlu
16 Aralık 2022 - 08:49 www.finansgundem.com

Çin Başbakan Yardımcısı Liu, "Çin ekonomisinin iyileşmesine güvenimiz tam" dedi.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, 2023 yılında Çin ekonomisinin iyileşmesine güvendiklerini belirtti.

Liu 5. Çin-AB İş Lideleri ve Eski Üst Yetkililer Diyaloğu’nda yaptığı yazılı açıklamada, ekonomi, ticaret, çevre dostu, dijital ekonomi, finans, bilim ile teknoloji gibi alanlarda AB’yle işbirliğini güçlendirmeye ve Dünya Ticaret Örgütü merkezinde kurulan çok taraflı ticaret sistemini korumak için AB’yle ortak çaba göstermeye hazır olduklarını ifade etti.

Liu, Çin-AB yatırım anlaşmasıyla ilgili olarak,“Müzakereleri tamamlamak 7 yıl sürdü ve sonuçlar zor kazanıldı. Her iki tarafın da ilerlemeye devam etmenin bir yolunu bulacak kadar bilgeliğe sahip olduğuna inanıyorum” ifadesini kullandı.

Liu, Çin ekonomisinin gelecek yıl genel bir iyileşme sağlayacağından son derece emin olduklarına işaret ederek, emlak sektörüne daha fazla destek vereceklerini söyledi. Liu He şunları ekledi:

“Emlak, ulusal ekonominin temel yapı taşlarından biridir. Mevcut aşağı yönlü risklere yanıt olarak, bazı politikalar uygulamaya koyduk ve sektörün bilançosunu iyileştirmek ve piyasa beklentileri ile güvenin toparlanması için rehberlik edecek yeni önlemler almayı düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde, Çin'in şehirleşmesi nispeten hızlı bir gelişme aşamasında ve emlak sektörünün istikrarlı gelişimini desteklemek için yeterli talep alanı var.”

Çin ekonomisi 2023 yılında toparlanabilecek mi?

 

Goldman Sachs'tan Çin ekonomisi yorumu

 

Goldman Sachs'ın Çin ekonomisi beklentisi

 

Çin ekonomisinin 2023'te toparlanması bekleniyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)