BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin bankalarından Rusya'ya kısıtlama----

Çin bankalarından Rusya'ya kısıtlama

Çin bankalarından Rusya'ya kısıtlama
21 Mart 2024 - 07:50 www.finansgundem.com

Bazı Çin bankaları, ABD’nin ikincil yaptırımlarının tehdidi nedeniyle Rusya’dan yuan ödemelerini kabul etmeyi durdurdu

ABD'nin Ukrayna'da savaş çabalarına yardım eden denizaşırı finans şirketlerine ikincil yaptırımlara izin vermesinin ardından, Çin’deki bazı bankalar Rusya’dan gelen yuan ödemelerini müşterilerine iade etmeye başladı.

Özellikle, Ping An Bank ve Bank of Ningbo gibi bankalar yuan kabul etmeyi durdurdu. Ayrıca DBS Bank, Great Wall West China Bank, China Zheshang Bank ve diğer birkaç banka da benzer kısıtlamalar getirdi. Rus İzvestia gazetesinin “Pervaya Gruppa” şirketi Başkanı Aleksey Poroshin’in açıklamalarına dayanarak yayınladığı haberine göre, Çinli finans kuruluşları, ABD’nin ikincil yaptırımlarının tehdidi nedeniyle gereksinimleri sıkılaştırıyor.

Daha önce, Çin Finans kuruluşlarının Rusya’dan gelen dolarları kabul etmeyi bıraktığı bildirilmişti.

Gazetemru'da yer alan habere göre ayrıca, BAE, Çin ve Türkiye bankalarının ikincil yaptırımlardan çekinerek “Rus izi” taşıyan şirketler için transferleri kısıtlamaya başladıkları bildirilmişti. Bunun yanı sıra, Rus ithalatçılar için ana Çin bankası olan Zhejiang Chouzhou Ticari Bankası da Rusya ile tüm hesaplaşmaları durdurdu.

Ocak ayının ortasından itibaren, “Izvestiya”nın bir başka kaynağına göre, Rusya’dan yapılan yuan cinsinden ödemeler gerçekten de Ping An Bank ve Bank of Ningbo tarafından geri gönderilmeye başlandı. Rus bir bankadan gelen kaynağın sözlerine göre, durum hâlâ düzelmedi. Finans kuruluşu, söz konusu oyuncular dışında, Çin ile (sadece yuan cinsinden) ödemeler yapmaya devam ediyor. Bu işlemler için uluslararası SWIFT sistemi ve Rus muadili SPFS kullanılıyor, diye ekledi kaynak.

“Rikov-Trust” Yatırım Şirketi’nin analitik departman başkanı Oleg Abelev, bazı Çin kredi kuruluşlarının müşterilerine Rusya ile yuan cinsinden işlem yapmayı geçici olarak durdurduklarını bildirdiklerini belirtti.

İş dünyası derneği Opora Rossii, işadamlarının yuan ödemelerinin gerçekten de geri döndüğünü doğruladı. Aynı zamanda, çoğu işadamının esas olarak CIPS (SWIFT’in Çin’deki benzeri) üzerinden çalıştığını da eklediler.

WSJ’den, Türk şirketleri için Rusya analizi

 

Rusya'da kredi başvurularının çoğu reddediliyor

 

AB, Rus tahılına gümrük vergisi uygulayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)