BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Rus tahılına gümrük vergisi uygulayacak----

AB, Rus tahılına gümrük vergisi uygulayacak

AB, Rus tahılına gümrük vergisi uygulayacak
19 Mart 2024 - 08:21 www.finansgundem.com

AB, çiftçileri ve bazı üye ülkeleri yatıştırmak için Rus tahılına gümrük vergisi uygulayacak-

Financial Times'ın habenrine göre AB, çiftçileri ve bazı üye ülkeleri yatıştırmak için Rusya ve Belarus'tan tahıl ithalatına gümrük vergisi getirmeye hazırlanıyor; bu, Moskova'nın Ukrayna'yı geniş çaplı işgalinden bu yana gıda ürünlerine getirilen ilk kısıtlama olacak.

Brüksel uzun süredir Polonya ve Baltık ülkelerinin Rusya ve Belarus'tan yapılan ithalatı kısıtlama yönündeki baskılarına direniyor ve böyle bir adımın küresel gıda piyasalarını bozabileceğini ve gelişmekte olan ülkelere zarar verebileceğini savunuyor.

Ancak planlar hakkında bilgi sahibi olan kişilere göre, Avrupa Komisyonu'nun önümüzdeki günlerde Rusya ve Belarus'tan gelen tahıllara ton başına 95 Avro vergi koyması bekleniyor. Söz konusu kişiler bunun fiyatları en az %50 arttıracağını ve talebi ortadan kaldıracağını söyledi. Yağlı tohumlar ve türevi ürünlere de yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacak.

AB'nin Rusya'dan ithal ettiği tahıl, yağlı tohumlar ve bunların türevleri 2023 yılında 4 milyon ton ile rekor seviyeye ulaşarak AB'nin toplam tüketiminin %1'ini oluşturacaktır.

Ukrayna'nın tahıl ihracatı azaldı

 

Türkiye'nin tahıl sevkiyatındaki rolüne övgü

 

Ukrayna'nın tahıl ihracatında artış

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)