BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin bankalarına yeni talimat----

Çin bankalarına yeni talimat

Çin bankalarına yeni talimat
17 Ekim 2023 - 11:32 www.finansgundem.com

Çin, yerel borç risklerini azaltma çabalarının bir parçası olarak devlet bankalarına mevcut yerel yönetim borçlarını daha düşük faiz oranlarıyla daha uzun vadeli kredilerle çevirme talimatı verdi.

Çin Merkez Bankası geçen hafta büyük devlet kreditörlerine, yerel yönetim finansman araçlarına (LGFVs) ödenmemiş kredilerin vadelerini uzatmalarını, geri ödeme planlarını ayarlamalarını ve faiz oranlarını düşürmelerini emreden politikalar iletti.

Borç verenlerin borcun yeniden yapılandırılmasından ağır zararlara uğramamasını sağlamak için, yenilenen kredilerin faiz oranlarının Çin'in hazine bonosu oranlarının altında olmaması gerektiğini söyleyen bir kaynak, kredi vadelerinin 10 yılı aşmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynakların verdikleri bilgiye göre Çin MB, bankalar için bir acil likidite aracı da oluşturacak. Bu araç yolu ile bankalara verilecek krediler 2 yılda geri ödenecek.

ABD ve Çin'in ekonomi kurmayları görüştü

 

Çin'in ihracat ve ithalatındaki düşüş devam ediyor

 

Çin tüketici fiyatları beklentileri yanılttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)