BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin bankaları batık kredi satışlarını artırdı----

Çin bankaları batık kredi satışlarını artırdı

Çin bankaları batık kredi satışlarını artırdı
18 Aralık 2023 - 10:16 www.finansgundem.com

Çin bankaları bu yıl batık kredilere dayalı 42,5 milyar yuan (5,96 milyar dolar) tutarında tahvil benzeri menkul kıymet sattı.

Çin bankaları, artan tüketici temerrütleri nedeniyle sorunlu borçların daha hızlı elden çıkarılması için düzenleyici kurumlardan gelen baskılar karşısında, sorunlu kredileri rekor bir hızla satışa sunuyorlar.

Yalnızca bu hafta, aralarında China Everbright Bank ve Bank of Jiangsu'nun da bulunduğu 6 banka, sorunlu kredilere dayalı 1,5 milyar yuan (210,49 milyon $) değerinde varlığa dayalı menkul kıymet (ABS) ihraç etmeyi planlıyorlar.

S&P Global Ratings yapılandırılmış finans derecelendirme başkanı Kan Zhou, "Menkul kıymetleştirme, Çin bankalarının batık kredileri elden çıkarmak için düzenli bir araç haline geldi. Verimli, esnek ve düzenleyiciler bu tür ürünler için nispeten daha hızlı onaylar veriyor" dedi.

Piyasanın gelecek yıl daha da büyümesini beklediğini belirten Ken Zhou, "Ekonomik krizde takipteki varlık arzının artması nedeniyle de ihraçlar artıyor" dedi.

Verilere göre, 17 Aralık itibarıyla Çin bankaları bu yıl batık kredilere dayalı 42,5 milyar yuan (5,96 milyar dolar) tutarında tahvil benzeri menkul kıymet sattı.

Çin’deki finans kurumlarının toplam varlığı, 64 trilyon dolara ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)