BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUruguay'a kaçan CEO sosyal medyayı karıştırdı----

Uruguay'a kaçan CEO sosyal medyayı karıştırdı

Uruguay'a kaçan CEO sosyal medyayı karıştırdı
15 Mart 2018 - 11:29 www.finansgundem.com

Arkasında onbinlerce mağdur bırakan Çiftlik Bank ile ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'ın Uruguay'dan kimlik kartı aldığını gösteren bir fotoğraf sosyal medyada hızla yayılıyor.

Arkasında onbinlerce mağdur bırakan Çiftlik Bank ile ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'ın Uruguay'dan kimlik kartı aldığını gösteren bir fotoğraf sosyal medyada hızla yayılıyor. Mehmet Aydın'ın eşinin avukatı da dün Aydın'ın Uruguay'a kaçtığını söylemişti.

Aylardır gündemde olan, haklarında bir dizi suç duyurusu bulunan Çiftlik Bank ile ilgili son üç günde çok önemli gelişmeler yaşanıyor.

Türkiye genelinde 500 bine yakın kişinin üye olduğu Çiftlik Bank'ta bir süredir üyelere ödeme yapılmıyordu. Şirket Facebook hesabını ve internet sitelerini kapatırken, mağdurlar şirketin çiftliklerini bastı, olaylar çıktı.

EŞİ DE TUTUKLANDI

Dün itibariyle de hem Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Üyelerinden Cemal Çolak hem de şirket sahibi Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı. Ayrıca İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Türkiye'deki tüm tesislere kayyum tayin edileceği belirtildi.

 KİMLİK KARTININ FOTOĞRAFI ÇIKTI

Şirketin kurucusu Mehmet Aydın'ın ise Uruguay'a kaçtığı ifade ediliyor. Sıla Aydın'ın avukatı Abdullah Yörük, Mehmet Aydın’ın en son geçen 19 Şubat’ta İstanbul’da oturduğu adresini değiştirdiğini belirterek, “O tarihten bu yana kendisine ulaşılamıyor. Uruguay’a gitmiş. Yurt dışına çıkardığı iddia edilen paralarla da Uruguay ve Arjantin’de inşaat işi yapıyor. Uruguay vatandaşlığı da almış” şeklinde konuşmuştu.

Söz konusu iddiaların ardından şimdi de Mehmet Aydın'ın Uruguay'dan oturum izni aldığını gösterir bir kimlik kartının fotoğrafı internete düştü. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında alındığını gösterir belgenin geçerlilik tarihi ise Haziran 2019 olarak görülüyor.

TABELA İNDİRİLDİ, KAYYUM ATANACAĞI ÖĞRENİLDİ

Çiftlik Bank'ın Bursa'nın İnegöl ilçesindeki çiftliğinde iki gece önce yaşanan gerginliğin ardından güvenlik tedbirleri artırıldı. Jandarma özel harekât (JÖH) ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince güvenliği sağlanan Sungurpaşa Mahallesi'ndeki büyükbaş hayvan tesisinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerleri tarafından hasar tespiti yapıldı, hayvanlar sağlık kontrolünden geçirildi.

Bakanlığın bütün Türkiye'de olduğu gibi İnegöl'deki Çiftlik Bank büyükbaş tesisine el koymasının ardından Çiftlik Bank tabelaları söküldü. Çiftlik Bank tesislerinin bulunduğu il ve ilçelerdeki başsavcılıklarca adli çalışmalar yapılmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Türkiye'deki tüm tesislere kayyum tayin edileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde, Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki, Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisinde, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı ile arama yapılarak, evraklara el konulmuştu.

500 MİLYONDAN FAZLA TOPLADILAR

SPK'nın hazırladığı rapora göre, Çiftlik Bank, 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL topladı. 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptı. Kalan 113.4 milyon TL Kuzey Kıbrıs'a aktarıldı. Papara dışında G-pay ve Epin gibi ödeme sistemlerinden de Kıbrıs'a yaklaşık 120 milyon TL gönderildiği tespit edilmişti.

http://www.finansgundem.com/haber/bassavciliktan-ciftlik-bank-aciklamasi/1286466

http://www.finansgundem.com/haber/ciftlik-bank-vurgununda-yeni-gelismeler/1286346

http://www.finansgundem.com/haber/ciftlik-banka-operasyon-basladi/1286310

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • saros15 Mart 2018 21:36

    Küçük Ali, yaşlı bir çiftçiden 500 liraya eşek satın alır. Ama çiftçi eşeği sabah verecektir. Sabah yaşlı çiftçi Ali’ye;─ Oğlum eşek dün gece öldü, paranı da yedim bitirdim! der.Küçük Ali çiftçiye;─ Ben eşeği yine de istiyorum, der.Yaşlı çiftçi;─ Ölü eşeği ne yapacaksın? diye sorar.Ali de;─ Ölü olduğunu söylemeyeceğim, tombala düzenleyip satacağım, der.Aradan bir ay geçer, yaşlı çiftçi Ali’ye rastlar, sorar;─ Eşeği ne yaptın?Ali;─ Eşeği tombalaya koydum, 10 liradan 500 kişiye bilet sattım. 5000 lira kazandım! der.Yaşlı çiftçi;─ Peki, ölü olduğunu görünce kızmadılar mı?Ali;─ Yok yaa… Sadece kazanan şarladı, ona da 10 lirasını iade ettim sevindi! der.Küçük Ali büyür, eşeklerin sırtından para kazanmaya devam eder…Bu ülkede ne Ali’ler Veli’ler biter, ne ölü eşekler, ne de kolay yoldan para kazanmaya çalışıp bunlara parasını kaptıranlar

  • Tahir15 Mart 2018 19:50

    Kimin eli kimin cebinde belli degil.Sistem öyle işliyorki dayın emmin varsa kontrol yok denetleyen yok götür götürebildigin kadar.Çalanın çaldığı yanına kâr kalıyor.Olan her zamanki gibi ğaribana asgari ücretle çalışana oluyor.

  • rte ci gençlik15 Mart 2018 17:52

    çocuk saksıyı çalıştırmış aga

  • enayi15 Mart 2018 15:25

    ah aziz nesin ah adama birsürü küfür etmiştik zamanında bu adam ne diyor diye

  • Onur15 Mart 2018 15:24

    Süper bir sistem kurmuş. 500 miyon TL toplamak inanılmaz bir rakam

  • ordu15 Mart 2018 14:51

    hergün siyasiler yalan söylüyor. halk da yalan söyledikleri fark ediyor. ama yalancı olduğunu bildiği siyasilere oy vermeye devam ediyor. halk tamamen koyun gibi her denileni kabullenmeye alıştırıldı.

  • recai15 Mart 2018 14:50

    bu adama para kaptıranların tek tek tespit edilmesi lazım. Sonra da akıl ehliyetleri yok diye seçimlerde oy vermeleri yasaklanmalı.

  • zozo15 Mart 2018 14:05

    resimde ki şu yumurta tutuşta ki asalette bakarmısınız...gerçek reis gerçek dünya lideri... :D

  • SIRADAN BİRİ15 Mart 2018 13:54

    ulan bravo sana helal olsun, bu halinle 500 bin kişiyi kandırabilmişsin, tam ödüllüksün... işte ne acıadır ki bu kandırdığın kişilerin oylarıyla bu ülke yönetiliyor....

  • tv15 Mart 2018 13:15

    bu tür dolandırıçıklar sanki borsada yok ranlojistik goldaş mango :(

  • Özvatandaş15 Mart 2018 13:00

    Yav kardeşim valla ha da billahi de bu kadar eğitimsiz bu kadar cahil millet yetiştirdiler ki bu çocuğu tanıyom ettafımdaki herkezi uyardım imam hatip mezunu bu daha düne kadar ovarlokçuydu uzak durun dedim memleketten 50 milyon doları toz etti herif üstüne bide paranızı kurtarıcaz diye dolandırılarla dvm etti yav ne devlet var ne de eğitimli bi toplum bu ülkede yarınların olmasının imkanı yok

  • Zafer Çokgöz15 Mart 2018 12:47

    Devlet nerede? Hükümete kalsa mangalda kül bırakmıyorlar çok iyi idare ediyoruz diye.

  • ekselans00615 Mart 2018 12:11

    sorumlu kim sizce... bankaları boşaltıyorlar. borsada operasyon yapıyorlar aynı devlet kuruluşu bunlara göz yumuyor...