BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇiftlik Bank vurgununda yeni gelişmeler... ----

Çiftlik Bank vurgununda yeni gelişmeler...

Çiftlik Bank vurgununda yeni gelişmeler...
14 Mart 2018 - 14:51 www.finansgundem.com

Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın hakkında yeni iddialar ortaya atıldı

Çiftlik Bank vurgunuyla ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Sermaye Piyasası Kurulu raporuna göre 80 bine yakın kişiden 511 milyon lira toplayan Çiftlik Bank’a yönelik tartışmalar sürerken, şirket sahibi Mehmet Aydın’ın kayınpederi Hakan Soysal’ın geçen Ocak ayı sonunda yeni bir şirket kurduğu ortaya çıktı.

500 BİN TL SERMAYELİ ŞİRKET

Hürriyet internetteki habere göre, Bursa Nilüfer’de bulunan şirketin unvanı Kuzeyden Tarım Gıda Hayvancılık Paz. İnş. Tur. Taş. Emlak Petrol Otomotiv İhracat Tic. Ve San. Limited… Şirketin Bursa Sanayi ve Ticaret Odası’na kaydı 23 Ocak günü yapıldı. 500 bin TL sermaye ile kurulan şirketin tek hissedarı Hakan Soysal. Ticaret sicil gazetesi kayıtlarına göre söz konusu sermayenin 125 bin liralık kısmı, şirketin tescilinden önce ödendi. Taahhüt edilen sermayenin kalan kısmı ise 2 yıl içinde ödenecek. Kayıtlara göre, Soysal 15 yıl boyunca şirket genel müdürü konumunda olacak.

AVUKAT'TAN İDDİALAR URUGUAY’DA İNŞAAT İŞİ YAPIYOR

Avukatı Abdullah Yörük ise Mehmet Aydın’ın kayınpederi Hakan Soysal (43) yeni kurduğu şirket için gerekli olan finansman ihtiyacına ilişkin “Hakan Soysal, Çanakkale Dora Gıda’yı geçen Ekim ayında Mehmet Aydın’ın şirketine sattı. Bu satıştan 1 milyon lira gelir elde etti. Öte yandan Soysal uzun yılar çeşitli şirketlerde yöneticilik yaptı.

Buralardan gelen bir birikimi ve kendisine kalan miras da vardı. Kurduğu şirketin sermayesi buradan geldi. Süt ve süt ürünleri alanında faaliyet gösterecek bu şirketin tek yetkilisi de Hakan Soysal. Ailenin aldığı villa iddiası doğru değil” dedi.

O PARA İLE VİLLA ALACAKLARDI

Av. Yörük, SPK raporuna göre Sıla Aydın'ın hesabına yatırılan 1.7 milyon lira aktarılan paraya ilişkin ise "Evet doğru böyle bir para aktarıldı. Sebebi ise, kendilerine birlikte yaşayacakları bir villa alımı içinmiş. Ancak o para üzerinde tedbir var. MASAK incelemesi nedeni ile paranın tek kuruşunu kimse çekemez" dedi.

Av. Yörük açıklamasının devamında “Mehmet Aydın ile bir yıl kadar önce evlenen Sıla Aydın’ın bu kişiden anlaşmalı boşanma niyeti vardı. Ancak bir türlü kendisine ulaşamadık. Türkiye’ye de gelmeye korkuyor. Aylık 5 bin lira nafaka talebimiz vardı. Buna bile yanaşmadı. Bu nedenle bugün mahkemeye çekişmeli boşanma dilekçemizi sunacağız. Sıla Aydın ayrıca bugün koruma kararı başvurumuz olacak” dedi.

19 ŞUBAT'DA ADRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Mehmet Aydın’ın en son geçen 19 Şubat’ta İstanbul’da oturduğu adresini değiştirdiğini söyleyen Av. Yörük “O tarihten bu yana kendisine ulaşılamıyor. Uruguay’a gitmiş. Yurt dışına çıkardığı iddia edilen paralarla da Uruguay ve Arjantin’de inşaat işi yapıyor. Uruguay vatandaşlığı da almış” şeklinde konuştu.

KAYYUM ATANABİLİR

Av. Yörük, on binlerce üyenin para yatırdığı Çiftlik Bank'ın tesislerine kayyum atanmasının gündeme gelebileceğini aktardı. Av. Yörük, kayyum ataması sonrası şirketlerin tasfiyesi ile birlikte üyelere ödeme yapılabileceğini aktardı.

SILA AYDIN TESLİM OLDU

Savcılık kaynakları, Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın'ın Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim olduğu bilgisini doğruladı. Kaynaklar, soruşturmada gizlilik kararı olduğunu ayrıntılı bilginin verilemeyeceğini söyledi. 

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM' DEMİŞTİ

Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın'ın internete düşen ses kaydında çarpıcı ifadeler yer alıyordu.  2017 yılının Ağustos'unda evliliğin bitme noktasında olduğunu söyleyen Sıla Aydın, Ocak 2018 itibariyle boşandıklarını söyledi. Aydın, Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın ile birlikte Uruguay'a kaçtığını belirtti.

Sıla Aydın açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ben zaten onunla işbirliği içinde olsaydım, onunla birlikte yurtdışına kaçmış olurdum. Bahsedilen paralar da bende olsaydı Türkiye'de durmamın bir anlamı olmazdı. Çünkü devlet üzerime gelmiş olacaktı. Ayrılma sebebim Çiftlik Bank ile ilgili aklımda soru işaretleri olduğu içindi. Çünkü bu kadar paranın dönüyor olması beni korkuttu. Ayrıca Mehmet ile kişisel problemlerimden dolayı ara verdim.

Benim babam onu dolandırmış olsa dehşet parası olurdu. Ve banka yoluyla geçerdi. Buna bankalar, bakanlıklar açığa kavuşturabilir. En kısa zamanda ben de savcılığa suç duyurusunda bulunacağım."

TEKİRDAĞ'DAKİ TESİSTE ARAMA YAPILDI

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde bulunan Çiftlik Bank’a ait çiftlikte, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile jandarma ekiplerince arama yapıldı.

Tesiste, şubat ayında 35'i kulak küpesiz olarak 50 büyükbaş hayvan bulunuyordu. Yediemin olarak bırakılan 50 hayvan aynı gün ortadan kayboldu. Hayvanların nereye götürüldüğüne ilişkin inceleme başlatılırken, bölge sakinleri çiftlikten bir süre önce kamyonlar ile büyükbaş hayvanların taşındığını ifade etti.

Çiftlik Bank'a operasyon başladı

 

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET15 Mart 2018 11:59

    kendi düşen ağlamaz.. Bangır bangır her yerde bağırdılar saadet zinciri uzak durun diye

  • emre15 Mart 2018 11:01

    Yeni Banker Maho....yaptım, ama bir sor niye yaptım.. :D

  • Ali Özkan14 Mart 2018 22:42

    Arkadaşlar yorumlar güzel. Ancak hiçkimse 16 yıldır ülkemizi yöneten akp den bahsetmemiş. Bu dolandırıcılık olurken, hemde eski para ile 511 trilyon lira, devlet nerdeymiş?

  • uğur16 Mart 2018 08:06

    akp beyin dağıtmıyor, yanlız sana lazım, olayı siyasete karıştıracak kadar çalışıyor beynin .

  • Zekasını mantığını kullanan15 Mart 2018 11:02

    Allah akıl vermiş mantık vermiş kullanma..bununda suçlusu AKP olsun..78,000,000 kişinin başına adam mı dikecekler ?

  • Herkes beni kandırdı 14 Mart 2018 22:02

    Kandırılmak ruhumuzda var... Vay delikanlı gönlüm sen yinemi kandırıldın....

  • misafir14 Mart 2018 20:28

    Ben böyle aptal suratlı bir çocuğa para kaptırsam saklanırım,tv.ye falan çıkmam,utanırım.

  • fafa14 Mart 2018 20:24

    Bir şu aptal suratlı adama bakıyorum,bir de kandırdığı seksen bin kişiye.Nasıl aldanıyorlar,para kazanma hırsı gözlerini bürümüş.Yeni bir şey değil ki örnekleri çok,insanlar hiç mi ders almıyor.Sivas'ta yakalanan dolandırıcı ''kandırılacak enayi çok,onlar da kandırılmasaydı ''diyor.

  • serkan14 Mart 2018 20:01

    hangi akla hizmet hersene bire bir kar birakan bi ticaret ciftcilerin anasi agliyor yem pahali diye mozot pahali diye bu adamda bu yolldan milleti nasil bir zeka tokatlamis.kendinise yapilan büyüyü cinsel iliskiyle bozulabilecegini dusunen zihniyet ten ne beklersin.ucaga cekic firlatan fuze atilrken izleyen insandan ne beklersin

  • serkan14 Mart 2018 19:58

    insanlarin ac gozlulugunden kazandikca neyi var neyi yok yatiranlarin yuzunden bu 500 milyon toplanmis

  • Hayri14 Mart 2018 19:51

    Bazıları hayal eder, birileri yapar.

  • saros14 Mart 2018 18:41

    inekler olmazsa sıgırlar nasıl geçinecek

  • Adam14 Mart 2018 16:50

    Hayır asla insanları hakir görmem ama Allah aşkına bu tip nasıl hangi şirketlerde yıllarca yöneticilik yapmışta o kadar kazanmış? Bakkalın çırağı tipli bir herif. Ya kafa zehir gibi ağzı iyi laf yapıyor ya da biri bunu saf Anadolu tipli diye kukla olarak kullanmış. Ne olursa olsun, böyle bir oluşuma para yatırmak, Polyanna'yı bile aşar. Görüyoruz nette gelişmeleri, bunun çarptığı yetmemiş, çarpılanlar bir de "ateşleyin 500TL, sizin içerde kalan paraları tahsil ederim" diyen birine çarpılmış. Nasıl bir hastalıksa artık, akıl tutulması yaşıyor insanlar.

  • uğur16 Mart 2018 08:09

    Kool a katılıyorum mesela CHP :D

  • Kool14 Mart 2018 23:02

    O da bişey mi. Bilmem kaç seçimdir akıl tutulması yaşayan halkım aynı yalancı partiye oy veriyor.

  • CAHİLLİĞİMİ AFFEDİN14 Mart 2018 16:42

    Ya bu çocuk değil mi. Yoksa bana mı öyle göründü. Cezayi ehliyeti var mı :)

  • zozo14 Mart 2018 16:41

    gerçek reis gerçek dünya lideri...şu resimde ki asalette bakarmısınız..arkada ki ineklerde sisteme para yatıranlar heralde....:)))

  • keeeekkkkk 14 Mart 2018 16:35

    soyle cevizli bir kekte ben bulabilsem....her dalkavuk hoyuk sirtindan gecinir deyecem amma kardasim ulkede o kdar hoyuk varki yillarca hic bitmedi bitmyecekte........

  • FEKİR14 Mart 2018 16:18

    ADAMSIN ADAM KRAL YA HERSEY YAKISIR... :D

  • dsd14 Mart 2018 15:50

    Nasılda sırıtıyor ama...Memlekette kek bol der gibi..

  • YORUM14 Mart 2018 15:31

    aslında bu dombiliyi yaratıcı fikrinden dolayı ödüllendirmek gerekiyor, "Çiftlik Bank" kimin aklına gelebilir... bir çiftlik hayal edin ve içi hayvanla dolu olarak hayal edin... sonrasında bu hayvanları sağın ve sütünden kar payı ödemeyi hayal edin, ancak hayallerinizin karşılığı gerçek para olsun.... ne güzel fikir değil mi... nasıl olsa ülkede saf çok... veya kısa sürede zengin olma hayaliyle yanıp tutuşan çok diyelim...