BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'nin tavrı ne olacak?----

CHP'nin tavrı ne olacak?

CHP'nin tavrı ne olacak?
31 Ekim 2013 - 11:49 www.finansgundem.com

TBMM'de AK Partili dört kadın milletvekili Genel Kurul toplantısına bugün başörtüleri ile katılacak olmaları siyaseti nasıl etkileyecek...

CHP'nin tavrının ne olacağı ise, dün yapılan kapalı grup toplantısında ilk işaretini verdi; Grup toplantısında, başörtülü vekiller nedeniyle Genel Kurul'da tartışma yaşanması halinde, "usul konuşmasını" CHP adına İstanbul milletvekili Şafak Pavey'in yapmasına karar verildi.
NEDEN PAVEY?
CHP adına konuşma yapması için Pavey'in seçilmesinin ardındaki nedenlerden biri de, kendisinin TBMM'de kadın vekillere yönelik kılık kıyafet uygulamasından mağdur olması. TBMM'deki engelli vekillerden olan Pavey'in, daha rahat edebilmek için pantolon giyme olasılığı, Meclis içtüzüğüne takılmıştı.

Pavey’in AK partili kadın vekillerin türbanla meclise geldiği gün pantolonla Genel Kurul’daki çalışmalara katılacağı iddia edilmişti. Ancak Pavey’in pantolonla meclise gelmeyeceği öğrenildi.
İŞTE CHP'NİN RESMİ MESAJI: BAŞÖRTÜSÜ TAKMAK İSTEYENİN BAŞI ZORLA AÇILMAZ
CHP, dün yaptığı kapalı grup  toplantısında nasıl bir mesaj verileceğini de uzun uzun tartıştı. Ve parti adına Pavey'in yapacağı usul konuşmasında verilecek mesaj da ana hatlarıyla belli oldu.
Bu çerçevede CHP'nin mesajı, "başörtüsü takmak isteyen kadın vekilin başı zorla açılmaz" olacak. Ancak CHP, bunun tam seçim öncesinde gündeme getirilmesinin de altını çizecek. "Bir özgürlüğü bu şekilde seçim öncesinde kullanmak iki yüzlülük" mesajı verecek.
Ardında da CHP siyasette "derin bir sekülarizm" tartışması başlatacak. Devlet ve din ilişkisinin nasıl olması gerektiği konusunda kamuoyuna sürekli mesaj verilecek. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)