BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCharlie Hebdo'nun abone sayısı 20 kat arttı----

Charlie Hebdo'nun abone sayısı 20 kat arttı

Charlie Hebdo'nun abone sayısı 20 kat arttı
04 Şubat 2015 - 20:20 www.finansgundem.com

Fransa'da, geçen Ocak ayında terörist saldırıya hedef olan Charlie Hebdo dergisinin abone sayısında büyük artış yaşandı

Charlie Hebdo'nun 10 bin civarında olan abone sayısı, aralarında  önemli karikatüristlerin de bulunduğu 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından 20 kat artarak, 200 bine ulaştı. 

Derginin yöneticilerinden Eric Portheault basına yaptığı açıklamada, derginin yıllık abone sayısının 200 bini geçtiğini belirterek, yıllık abone ücretinin 70 avro olduğunu ve aboneliklerden yıllık 14 milyon avro gelir beklendiğini duyurdu. Portheault, saldırıda ölenlerin ailelerine toplam 2.37 milyon avro ödemeyi planladıklarını açıkladı. 

Saldırı öncesi büyük mali sıkıntı çeken derginin, haftalık bayi satışı, abone gelirleri ve diğer yardımlarla birlikte, bu yıl 30 milyon avro gelir elde etmesi bekleniyor. 

Derginin saldırı sonrası basılan ve Müslümanların büyük tepkisine yol açan ilk sayısı 7.3 milyon tiraja ulaşarak, 10 milyon avro gelir sağlamıştı. Charlie Hebdo'nun terör saldırıları sonrasındaki 2. sayısını 25 Şubat'ta piyasaya çıkacak. 

Le Parisien gazetesine konuşan derginin iletişim sorumlusu Anne Hommel, daha önce yaptığı açıklamada, saldırı sonrası büyük üzüntü yaşayan yayın ekibinin yeni sayılar için henüz hazır olmadığını belirterek, 4 ve 11 Şubat'ta yayımlanması beklenen yeni sayıların, çıkmayacağını söylemişti. 

Dergi, saldırı sonrasındaki ilk sayısını 14 Ocak'ta yayımlamış, bu sayı 2 milyon tiraj yaptıktan sonra tükenmiş, daha sonra 5 milyon adet daha basılmıştı. 

Charlie Hebdo dergisinin Paris'teki ofisi 7 Ocak'ta saldırıya uğramış, ikisi polis, dördü karikatürist, toplam 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırının ardından Paris'te yapılan 2 ayrı saldırıda da 5 kişi hayatını kaybetmiş, polisin operasyonları sonucunda 3 saldırgan ölü ele geçirilmişti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)