BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCezanın detayı ayrıntılı kararda ortaya çıktı----

Cezanın detayı ayrıntılı kararda ortaya çıktı

Cezanın detayı ayrıntılı kararda ortaya çıktı
06 Ağustos 2013 - 13:58 www.finansgundem.com

Ergenekon Davası’nda ‘müebbet’ hapse çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un cezasında ilginç detay…

Ergenekon Davası'nda Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığı ancak cezasında indirim yapıldığı mahkemenin ayrıntılı kararından anlaşıldı.
Mahkeme, Başbuğ’a "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçunun sabit olduğunu belirterek ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezası verdi. Ancak mahkeme yargılama sürecindeki tutum ve davranışları nedeniyle Başbuğ’un cezasını müebbet hapse indirdi. ‘Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun’ Başbuğ hakkındaki kararın kesinleşmesi halinde infaz edilmesi gereken 30 yıllık bir süreyi belirtiyor.
 
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • x***06 Ağustos 2013 17:25

    öncelikle "allah kurtarsın" denir ve bunların hiçbiri kahraman filan değil,bkz.pkk olayı,bunların kahramanlığı(!) vatan-millet aşığı ülkücüyedir,ağlama duvarında ağlamadır,camii in semtinden bile uzak durmadır bunların kahramanlığı.

  • xxx06 Ağustos 2013 17:06

    bunları apoyla aynı yerde yatırmalı ki apodan nasıl olduda 30 senedir haklayamadıkları 3-5 çapulcunun sırrını da öğrenirler.

  • asil06 Ağustos 2013 16:09

    CHP İstanbul büyük şehir aday olabilir.

  • Hain Pkk'lılar Mecliste06 Ağustos 2013 15:45

    Akp ve başbakan ordudan geçmişin intikamını alıyor. Çakma delillerle insanların, ailelerin hayatları karartılıyor. Hain Pkk'lılar mecliste, Ordu Komutanı hapiste. Akp bu sizin eseriniz.

  • TC06 Ağustos 2013 15:42

    Sn.Başbuğ ne yaparak TC Hükümetini ortadan kaldırmaya çalışmış ki? İşin dramatik tarafı, mevcut hükümetin TC yi kaldırmaya çalışması ve yargının buna sessiz kalması değilmi???

  • ahmet06 Ağustos 2013 14:42

    bdp li pkk lılar mecliste genkurmay başkanı müebbet hiç mi allah korkusu yok