BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarÇevreci gruplar Bitcoin’de köklü değişim istiyor----

Çevreci gruplar Bitcoin’de köklü değişim istiyor

Çevreci gruplar Bitcoin’de köklü değişim istiyor
30 Mart 2022 - 14:59 www.finansgundem.com

Yoğun enerji maliyeti çevre örgütlerinin Bitcoin’e karşı cephe almasına neden oldu. Çevre örgütleri New York Times gibi büyük basın kuruluşlarına reklam vererek Bitcoin’in kodlarının değiştirilmesi için kamuoyu oluşturacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER MERKEZİ

Çevreci gruplardan oluşan bir konsorsiyum, son birkaç yılda önemli ölçüde büyüyen enerji kullanımını azaltmak için Bitcoin'in kodlarını değiştirmeyi talep eden bir kampanya başlattı.

Bitcoin bazı yatırımcı grupları arasında popülerliğini koruyor. Ancak Financial News’in haberine göre kripto para biriminin yüksek enerji kullanımı bazı çevre gruplarını kızdırıyor, devlet yetkililerini alarma geçiriyor ve Bitcoin’le Wall Street’te de destekçileri bulunan yeşil hareketi karşı karşıya getiriyor.

Yeni çevre kampanyası kripto madenciliği şirketlerinden yatırımcılara ve yazılım geliştiricilere kadar kripto para birimleriyle ilgili herkesi Bitcoin’de köklü bir değişimin kripto para biriminin itibarı ve küresel desteği için daha faydalı olacağına ikna etmeyi amaçlıyor.

Greenpeace ABD ve ABD Çevre Çalışma Grubu gibi birçok çevre örgütü, New York Times, Politico ve The Wall Street Journal gibi medya kuruluşlarında Bitcoin'in çevresel etkisini vurgulayan ve değişimi savunan reklamlar yayınlayacak.

Çevre kampanyası Ripple’ın Kurucu Ortağı Chris Larsen tarafından finanse ediliyor. Söz konusu kampanya kapsamında herhangi bir kripto para birimini temsil etmeyen Larsen finansman için 5 milyon dolar sağladığını açıkladı.

Reklamlardan bazıları Tesla CEO’su Elon Musk, Amarikan finans ve ödeme sistemleri şirketi Block’un Kurucusu Jack Dorsey ve Fidelity Investments CEO’su Abby Johnson gibi önde gelen Bitcoin destekçilerini hedefliyor.

Kampanyaya danışmanlık yapan Sierra Club'ın eski genel müdürü Michael Brune, kampanyanın Bitcoin karşıtı olmadığını söyledi. Brune, iklim değişikliğinin kritik bir noktaya geldiğini ve piyasa kapitalizasyonu açısından en değerli kripto para birimi Bitcoin'in küresel ısınmaya çok fazla katkıda bulunduğunu savunuyor.

Brune konuyla ilgili açıklamasında, “Bu konumdaki herkesin eyleme geçmesi, hareket etmesi önemlidir. İklim değişikliği konusunda acil bir durumda olduğumuzu görmezden gelemezsiniz” ifadelerine yer verdi.

Kampanyanın amacı, Bitcoin'in yatırımcı ve destekçi topluluğunu, ağın kodlarını değiştirmeye ikna etmek ve yeni oluşturulan Bitcoin’de "madencilerin" yeni kripto para üretirken ödül kazanmak için belirli bir miktarda enerji harcamasını gerektiren "iş kanıtı" mekanizmasını kaldırmak. Brune, değişikliğin Bitcoin'in enerji kullanımını büyük ölçüde azaltabileceğini söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Bitcoin'in enerji kullanımı ağı korumak için tasarlanmış bir savunma mekanizması niteliği taşıyor. Bitcoin ağı, bir kişinin ağı ele geçirmesini yasaklayacak derecede pahalı hale getirmek için madencilerin büyük miktarda bilgi işlem gücü harcamasını gerektiriyor. Bu da sahte Bitcoin oluşturulmasını veya işlemlerin silinmesini engelliyor.

Bitcoin, İsveç’ten daha fazla enerji tüketiyor

 

Kayıtlara geçen en büyük kripto para soygunu!

 

Nisan ayında öne çıkacak 3 kripto projesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)