BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCevdet Yılmaz'dan kayıt dışıyla mücadele vurgusu----

Cevdet Yılmaz'dan kayıt dışıyla mücadele vurgusu

Cevdet Yılmaz'dan kayıt dışıyla mücadele vurgusu
01 Ağustos 2023 - 14:45 www.finansgundem.com

İşçi sendikası temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kayıt dışılığın olabildiğince azaltılması, kayıt dışı ile mücadele, bunun ortaya çıkardığı haksız rekabetin engellenmesi noktasında anlayış birliği oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile bir araya geldi.

Yılmaz, basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklama yaptı. Yılmaz, toplantının ana amacının eylül ayında paylaşmayı planladıkları Orta Vadeli Program ile ilgili tüm toplumsal kesimlerin fikirlerini almak ve bu fikirleri olabildiğince plana yansıtmak olduğunu söyledi. Türkiye'nin bir eşikte olduğunu belirten Yılmaz, "Son 20 yıldaki gelişmelerle alt-orta gelir liginden üst-orta gelir ligine terfi ettik. Asıl hedefimiz, yüksek gelirli ve yüksek insani kalkınmışlığa sahip ülkeler arasına girmek. Bunu da bütün toplumsal kesimlerin katkısıyla, akıl ve alın teriyle yapmak durumundayız. Bu anlayış içinde istişarelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Yılmaz, toplantıda ele alınan konulara ilişkin, "Her üç sendika da katılım mekanizmaları üzerinde durdu. Sendikal örgütlenme ve karar alma süreçlerine katılım konusunda ortak görüşleri oldu. Sadece sendikal alanda değil, diğer alanlarda da demokratik standartların yükseltilmesi, yeni bir Anayasa ile hukuk alanında, demokratik haklar ve özgürlüklerin daha fazla geliştirilmesi hususunda yine anlayış birliği olduğunu ifade edebilirim" diye konuştu.

'KAYIT DIŞI İLE MÜCADELEDE ANLAYIŞ BİRLİĞİ OLDU'

Kayıt dışılığın toplantıda konuşulan diğer bir konu olduğunu belirten Yılmaz, "Gerek çalışma hayatı, gerekse genel anlamda kayıt dışılığın olabildiğince azaltılması, kayıt dışı ile mücadele, bunun ortaya çıkardığı haksız rekabetin engellenmesi ve herkesin eşit şartlarda mücadele ettiği bir düzenin güçlendirilmesi noktasında anlayış birliği oldu. Vergi reformu, vergi düzeninin daha yüksek standartlara ulaştırılması, özelikle doğrudan ve dolaylı vergiler arasındaki dengenin, gelir dağılımını dikkatte alan bir anlayışla daha iyiye doğru değiştirilmesi konusunda beklenti ifade edildi. İş dünyası ile yaptığımız toplantıda vergi düzeninin sadeleştirilmesi, vergiyle ilgili reformların yapılması konusu, ortak bir gündem olarak ifade edilmişti. Burada da emek tarafının temsilcilerince aynı konu üzerinde durulduğunu ifade etmek isterim" dedi.

Yılmaz, sendika temsilcilerinin, şirketlerin markalaşması konusu üzerinde durarak, markalaşmanın çalışan kesim için de önemli olduğunu söylediklerini ifade etti. Görüşmenin bir diğer başlığının da 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler olduğunu kaydeden Yılmaz, "Sendika başkanlarımız, hem deprem sonrası yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi, hem de bu büyük felaketle ilgili toplumsal dayanışmanın altını çizdi. Sadece konutların inşası değil, çeşitli boyutlarda bu konu konuşuldu. Sosyal ve ekonomik hayatın canlandırılması, istihdam imkanlarının artırılması gibi çeşitli boyutlarıyla deprem rehabilitasyonu üzerinde durduk" dedi.

Yılmaz, iş sağlığı ve güvenliği konusunun ana başlıklarından biri olduğunu bildirdi. Yılmaz, istişare toplantılarının ileride de devam edeceğini söyledi ve görüşmelerdeki konuşulan konuların orta vadeli plana yansıyacağını belirtti.

Pakistan ziyareti

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, resmi ziyarette bulunmak üzere Pakistan'a gidecek.

Pakistan MİLGEM Projesi'nin 4'üncü gemisi PNS TARIQ'ın denize indirilme töreni, yarın Pakistan'ın Karaçi kentinde yapılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile geminin Karaçi Tersanesi'ndeki denize indirilme törenine katılacak.

Yılmaz, ziyaret kapsamında, Şerif ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler de gerçekleştirecek.

Yılmaz: KKM hemen vazgeçilecek bir mekanizma değil

 

Yılmaz: Savunma sanayi alanında takip eden değil takip edilen bir ülkeyiz

 

Cevdet Yılmaz'dan CDS primi açıklaması

 

Cevdet Yılmaz, iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek

 

Cevdet Yılmaz: Ekonominin düşmanı belirsizliktir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)