BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCevdet Yılmaz'dan büyüme açıklaması----

Cevdet Yılmaz'dan büyüme açıklaması

Cevdet Yılmaz'dan büyüme açıklaması
02 Şubat 2015 - 19:18 www.finansgundem.com

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Petrol fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte büyümenin daha iyi noktalara geleceğini söyledi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Petrol fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte büyümemiz daha iyi noktalara gelecek. Cari açığımız ciddi anlamda gerileyecek çünkü enerjiye bağımlı bir ülkeyiz. Diğer yandan da enflasyona ciddi etkisi olacak" dedi.

Yılmaz, AK Parti Bingöl İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi için geldiği Bingöl'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki gerileme etkilerinin 2015 yılında daha net görüleceğini belirtti.

Partisinin Bingöl kongresinin şölen havasında geçtiğini dile getiren Yılmaz, AK Parti yenilikçi, her zaman kendisini yenilemeyi bilen bir parti olduğunu söyledi.

Türkiye'nin geleceği açısından haziran ayında yapılacak seçimlerinin önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin ikinci bir atılım yapması gerektiğini, bunun yolunun da demokratik siyasi istikrardan geçtiğini belirtti.

Siyasi istikrarın olmadığı geçmiş dönemlerde Türkiye'nin ekonomiden demokrasiye, dış politikaya varıncaya kadar çok çeşitli meselelerle boğuştuğunu gördüklerini dile getiren Yılmaz, "Hep bunun tecrübesini yaşadık. Şimdi çok şükür demokratik siyasi istikrarımız var. Son 12 yılda bu istikrar sayesinde Türkiye adete kabuk değiştirdi. Çok somut yansımalarını her tarafta görüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderinin örtüşmüş durumda olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"AK Parti güçlendikçe, istikrarını artırdıkça aslında Türkiye de güçleniyor, istikrarını arttırıyor. Aynı zamanda geniş kadroları, tecrübesi olan bir parti bir taraftan da 12 yıllık iktidar tecrübesi olan çok zor krizleri, çok zor dönemleri yönetmiş olan bir parti. Önümüzdeki dönem inşallah bu tecrübesini Türkiye'nin bu ikinci atılımı için değerlendirecek. Bunun şartı tabi 2015 haziran seçimlerinde yine halkımızın desteği. Bizim başka bir sermayemiz yok. Biz gücümüzü halkımızın desteğinden alıyoruz. Milli iradeden alıyoruz ve bu güçle birlikte yolumuza devam edeceğiz inşallah."

İHTİYACIMIZI ARTIRMAYI BAŞARDIK
Türkiye'nin ihracatının 2014 yılında 158 milyar dolara ulaştığını anımsatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bir taraftan dünyada küresel kriz var, Avrupa'da uzun yıllardır bir durgunluk var. Yine 0-1 arası büyümelerden bahsediyoruz. Diğer taraftan bölgemizde istikrarsızlıklar var. Güneyimizde, Suriye’de yaşananları görüyorsunuz. Irak, İran ambargo altında. Yukarıda Ukrayna, Rusya meseleleri var, Rusya ile ilgili yine çok önemli gelişmeler var. Bütün bu şartlara rağmen ihracatımızı artırmayı başardık. 158 milyar dolar bir ihracat oluştu geçen yıl itibarıyla. Bu gerçekten önemli bir performans. İthalatımız da bir miktar azaldı. Böylece cari açığımız da daha iyi bir noktaya gelmiş oldu."

PETROL FİYATINDAKİ GERİLEME
Petrol fiyatlarındaki düşüşü de değerlendiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Bir taraftan da biliyorsunuz, petrol fiyatları ciddi oranda geriledi. İnşallah 2015 yılında bunun etkilerini daha fazla göreceğiz. Petrol fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte büyümemiz daha iyi noktalara gelecek, cari açığımız ciddi anlamda gerileyecek çünkü enerjiye bağımlı bir ülkeyiz. Diğer yandan da enflasyona ciddi etkisi olacak. Bu akaryakıt fiyatlarının enflasyon üzerinde hem doğrudan hem de zincirleme olarak önemli bir etkisi söz konusu. Yani makro göstergelerde 2015, 2014’e göre çok daha iyi bir yıl olacak inşallah ama dünyanın şartlarını da unutmamamız lazım. Daha fazla ihracat ve yatırımla yolumuza devam edeceğiz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)