BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇek kararına yeni düzenleme geliyor!----

Çek kararına yeni düzenleme geliyor!

Çek kararına yeni düzenleme geliyor!
30 Nisan 2021 - 13:40 www.finansgundem.com

Tam kapanma ile ibraz süresinin son günü 30 Nisan ile 31 Mayıs arasına denk gelen çeklerin ertelenmesi piyasalarda kargaşaya neden oldu. Yetkililer, söz konusu kararla ilgili düzenleme getirileceğini ifade etti.

Tam kapanmanın ekonomik etkilerine karşı alınan çek ibraz zorunluluğunun Mayıs sonuna kadar ertelenmesi kararı piyasada nakit dönüşleri açısından ciddi bir aksaklık yarattı. İş dünyası temsilcileri çek takaslarında getirilen bu erteleme dolayısıyla, çeklerin tahsil edilememesi durumunda nakit sıkışıklığı yaşanabileceğine dikkat çekti.

Bloomberg HT'deki habere göre; Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kararla ilgili yaptığı değerlendirmede bu karar dolayısıyla üyelerinden çok sayıda şikayet aldıklarını bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Zeytinoğlu, bu süreçte çeklerini ödeme kabiliyeti olanların çeklerini ödemesine izin verilmesi gerektiğini belirtti.

"BU KONUDA ÇOK SAYIDA ŞİKAYET GELİYOR"

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de kendilerine bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini belirtirken, kararın piyasada nakit dönüşünü etkilediğini ifade etti. Keçeci, ticari hayatın akışının asla durdurulmaması gerektiğini vurgularken, bu kararın geri alınmaması durumunda bankalarda temerrütlerin olabileceğini, işçi maaşlarının ödenemeyebileceğine dikkat çekti.

"MAAŞ ÖDEMELERİ BİLE RİSKE GİREBİLİR"

Fatinoğlu Holding Başkan Vekili Ali Fatinoğlu da çekte takas gerçekleşmediği durumda çalışanlara maaş ödemelerinin bile riske gireceğine dikkat çekti.

İş dünyası düzenlemeyle ilgili sorun yaşarken, yetkililer söz konusu kararla ilgili düzenleme getirileceğini belirtti. Yetkililer söz konusu düzenlemelerle ilgili detay vermedi.

İş dünyasında tartışma konusu olan düzenlemeye göre, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan kısıtlamalar dikkate alınarak hak kayıplarının önlenmesi amacıyla ibraz süresinin son günü 30 Nisan ile 31 Mayıs arasına, bu tarihler dahil olmak üzere isabet eden çekler ibraz edilemeyecek, 1 Haziran'dan sonra kalan ibraz süresi içinde ibraz edilebilecek.

Çeklere erteleme, icra iflaslara durdurma geliyor

 

TBB: İbraz edilen çek tutarı arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)