BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCasusluk davasında tutuklu kalmadı----

Casusluk davasında tutuklu kalmadı

Casusluk davasında tutuklu kalmadı
13 Ocak 2015 - 04:35 www.finansgundem.com

AYM'nin hak ihlali kararının ardından İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi 5 sanık için tahliye kararı verdi. Sanıklar cezaevinden çıktı

İstanbul merkezli, “Askeri Casusluk” davası olarak da bilinen 43 sanıklı “gizli bilgi ve belge bulundurma” davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), “Adil yargılanma haklarının ihlal edildiği” yönünde karar vermesinin ardından Anadolu 5′inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden infazın durdurulması kararı çıktı.

Bu karar doğrultusunda, Deniz Yarbay Tamer Çetin İzmir’de, Albay Necmi Yıldırım Ankara’da, Astsubay Adnan Yılmaz ve Uzman Çavuş Alpay Aksu Eskişehir’de, kadın sivil memur Hatice Senay Sarıgöz’ün ise Antalya’da kaldıkları cezaevlerinden tahliye edildi.  38 sanık hakkındaki yakalama kararları ise kaldırıldı.

İzmir 12′nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Nisan 2013′te başlayan davada tutuklu 20 sanık daha önce tahliye edilmişti. Davada, 49′u muvazzaf asker 357 sanık “gizli bilgi ve belge bulundurma” suçundan yargılanıyordu. 

11 ay sonra tahliye oldu

İstanbul'daki ’Gizli belge bulundurma’ davasında 11 aydır cezaevinde olan ve Anayasa Mahkemesi’nin ’Hak ihlali’ kararının ardından tahliyesine karar verilen 37 yaşındaki Deniz Astsubay Adnan Yılmaz Eskişehir’deki askeri cezaevinden tahliye oldu. Eşi, iki çocuğu ve yakınlarına sarılan Yılmaz,"Çok mutluyuz" dedi.

Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanlığı’nda bulunan Askeri cezaevi’nde kalan astsubay Adnan Yılmaz akşam saatlerinde tahliye oldu. Yılmaz’ı nizamiye girişinde eşi Gökçe Yılmaz, 10 yaşındaki kızı Doğa Aybüke Yılmaz ve 5 yaşındaki oğlu Berke Kaan Yılmaz, babası Sadi Yılmaz, annesi Fevziye Yılmaz ile yakınları karşıladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla nizamiye girişinde bekleyen yakınlarına sarılan astsubay Adnan Yılmaz mutlu olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Çok mutluyuz. Herkes fazlasıyla konuştu zaten bu süreçte. Bizim çok fazla konuşmamıza gerek yok. Sadece bize destek olan insanlara teşekkür etmek istiyorum. Başta Türkiye Emekli Subaylar Derneği olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından silah arkadaşlarım dünyanın her bir tarafından da yurtseverlerin desteklerine çok teşekkür ediyorum. Mektuplarıyla, kitaplarıyla büyük destekler verdiler. Çok teşekkür ediyorum inşallah her şey daha güzel olacak bundan sonra. Bir sene içeride kaldım. Malatya Zirve Yayınevi ve Şemdinli davasında kumpas davları sonucunda halen cezaevinde olan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşların özellikle Şemdinli davasında aldıkları cezalar 39 sene. Yaklaşık 10 seneye yakındır da 2005’te kurulan ilk kumpas davasında cezaevindeler. Bu arkadaşlarımızın da bir an önce özgürlüğe kavuşacak yolunun bulunması gerekiyor."

Astsubay Adnan Yılmaz’ın eşi Gökçe Yılmaz da "Geç de olsa adalet yerini buldu. İnşallah bundan sonraki süreçte de çarçabuk adalet yerini bulur. Mutluyuz. Olması gereken biraz geç oldu, ama oldu" dedi.

Sevinç gözyaşları döken anne Fevziye Yılmaz ise "Ben çok mutluyum. Bu da mutluluk gözyaşları. Evlatlarına kavuştu oğlum, hak yerini buldu" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)