BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinCarrefourSA'dan projeye büyük destek----

CarrefourSA'dan projeye büyük destek

CarrefourSA'dan projeye büyük destek
24 Ekim 2013 - 12:37 www.finansgundem.com

“Temiz Çevre Engelsiz Hayat” projesi kapsamında mağazalarında bitkisel atık yağların toplanmasına destek veriyor.

Türkiye perakende sektörünün öncü markalarından CarrefourSA, 20’nci yılında sürdürülebilir çevre politikası doğrultusunda  bir ilke imza atıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın desteğiyle hayata geçen “Temiz Çevre Engelsiz Hayat” projesi kapsamında tüm CarrefourSA’larda da bitkisel  atık yağlar toplanabilecek.

“GENÇLERİMİZE DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK İSTİYORUZ”
CarrefourSA’nın 20 yıldır faaliyet gösterdiği her alanda topluma karşı duyarlı  ve çevreyi gözeten adımlara imza attığını dile getiren CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane, bugün itibarıyla Türkiye’de yıllık toplam 300 bin ton bitkisel atık yağ ortaya çıktığını ancak bunların yalnızca 15 bin tonunun toplanabildiğini belirterek; “Kızartma amacıyla defalarca kullanılan yağlar, doğaya karıştıkları zaman geri dönüşü olmayan zararlar veriyor. Bugün, 1 litre bitkisel atık yağın lavabolardan dökülmesi, 1 milyon litre içme suyunu kirletebiliyor. Atık yağların doğaya karışması ise tüm canlılara zarar veriyor. Bu doğrultuda CarrefourSA olarak 20 yıldır olduğu gibi bundan sonraki dönemde de çevresel farkındalık yaratmak ve çevreyi koruma bilinci oluşturmak amacıyla 'Temiz Çevre Engelsiz Hayat' projesine tüm mağazalarımızda kurduğumuz bitkisel atık yağ toplama noktaları ile destek verecek, bu yağları ülke ekonomisine geri kazandırırken, gençlerimize daha temiz gelecek bırakacağız” dedi.
TEMİZ ÇEVRE ENGELSİZ HAYAT
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın desteğiyle hayata geçen "Temiz Çevre Engelsiz Hayat" projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki 244 CarrefourSA mağazasında bitkisel atık yağ toplama noktaları oluşturuldu. Bu noktalarda toplanan bitkisel atık yağlar, geri dönüşüme tabi tutulmakta ve bu yağlardan elde edilecek gelirlerin bir kısmı engelli vatandaşların akülü tekerlekli sandalye, protez, işitme cihazı gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)