BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCari açık korkutacak----

Cari açık korkutacak

Cari açık korkutacak
11 Temmuz 2013 - 15:23 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, cari işlemler açığının artacağı beklentisini koruyor

Goldman Sacsh tarafından yayınlanan bir araştırma notunda Türkiye'de bugün açıklanan cari işlemler açığı verileri ele alındı. Goldman, sahcs Mayıs ayında cari işlemler açığında gözlenen artışın önümüzdeki dönemde de devam edebileceğin öngördüğü araştırma notunda şöyle dedi:
"Cari işlemler açığındaki artış büyük oranda altın ithalatındaki artışın etkisinden kaynaklandı. Cari açıktaki trend sürüyor ve açık devamlı olark artıyor. Yatırım hesapları da zayıf görünüyor ve gelişmekte olan piyasalardaki satışın erken sinyallerini veriyor. Haziran ayı verilerinin daha da zayıf olmasını ve büyük portföy çıkışlarına neden olmasını  bekliyoruz. Yılın ilk çeyreğinde GSYİH'nın yüzde 6.5'i seviyesinde olan cari açığın yüzde 7.5 seviyesine doğru yükselmesini bekliyoruz. Bununla birlikte siyasi belirsizlikler ve küresel piyasalardaki riskler Cari açığın beklentilerimizin altında kalmasına da neden olabilir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)