BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCanikli: Kredilerde FETÖ riski 5 milyar TL----

Canikli: Kredilerde FETÖ riski 5 milyar TL

Canikli: Kredilerde FETÖ riski 5 milyar TL
07 Eylül 2016 - 03:07 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Canikli, FETÖ bağlantılı şirketlerden dolayı bankaların riskinin 4.2 milyar TL’si nakdi olmak üzere 5 milyar TL olduğunu, rakamın daha da artacağını söyledi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu ile bir araya geldiği toplantıda, FETÖ'nün krediler üzerindeki olumsuz etkilerini konuştu. Canikli, FETÖ bağlantılı kuruluşlara verilen krediler nedeniyle bankaların sorumlu tutulamayacağını söyledi.

Yeni bir kanun hükmünde kararname (KHK) çıkarılacağını kaydeden Canikli, “FETÖ bağlantısı tespit edilmiş kuruluşlara verilen krediler nedeniyle bankacılık sistemi sorumlu tutulmamalı. Kredi verildiği tarihte o firmanın FETÖ bağlantısı bilinmiyorsa, krediyi veren sorumlu tutulmayacak. Bu bilgiye sahipse sorumlu olacak” dedi.

Canikli, FETÖ bağlantılı şirketler nedeniyle bankacılık sektörünün toplam riskinin de 4.2 milyar TL’si nakdi olmak üzere 5 milyar TL olduğunu belirtirken, bu rakamın daha da artacağını söyledi.Canikli, bankaların FETÖ bağlantılı şirketlere verilen krediler nedeniyle sorumlu olmamasını sağlayacak yeni düzenleme konusunda, “Suçlama olacaksa da bankanın tümüne gidilmesi olmaz. Kurumlar suçlu değil, işlem yapan kişinin sorumluluğu ile sınırlı olacak. FETÖ mensubu olduğunu bile bile kredi verdiyse, sorumludur. Onun dışında sorumluluk yok” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)