BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇalışma hayatı eskisi gibi olmayacak! Ofislerdeki 5 kritik değişim----

Çalışma hayatı eskisi gibi olmayacak! Ofislerdeki 5 kritik değişim

Çalışma hayatı eskisi gibi olmayacak! Ofislerdeki 5 kritik değişim
21 Ağustos 2020 - 16:25 www.finansgundem.com

Korona virüs süreciyle birlikte ofislerine dönen çalışanlar bambaşka bir çalışma ortamıyla karşılaşacaklar. Hijyenin en üst noktaya taşınacağı bu değişimlerde hiçbir şey eskisi gibi değil

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs salgını hayatın her alanını olduğu gibi çalışma hayatını da değiştirdi. Birçokları içinse uzun bir süre bu işyerinden uzakta çalışmak anlamına geldi. Bununla birlikte işyerlerine dönüldüğünde de çalışanları birçok farklılık bekliyor. Bu değişiklikleri bazılarının uygulanması diğerlerinden daha fazla zaman alabilir. Fakat çalışanlar ofislerine geri döndüğünde bu beş değişimin biri veya birkaçıyla büyük olasılıkla karşılaşacaklar.

Fiziksel değişimler ve geliştirmeler

Son yıllarda, ofis yapılandırmasındaki eğilim kabin duvarlarını kaldırarak ve açık ve işbirlikçi bir çalışma alanı yaratmak olmuştur. Çalışanlar çoğunlukla bu durumu rahatsız edici ve verimsiz bulmuşlardı. Ancak kişisel duygular bir yana, bu tür bir oturma düzeni kolayca son derece bulaşıcı olan korona virüsün yayılmasını sağlayabilir için tehlike haline geldi.

Şu anda olumlu görülmeyen bir diğer eğilim de masa paylaşımı, belirli rotasyonla değişen çalışma masaları (hot-desking) veya çalışma alanı rezervasyonu (hotelling) gibi her türlü esnek çalışma alanı uygulamaları. Bu tür uygulamalar birden fazla çalışanın tek bir fiziksel çalışma alanı kullanmasına neden oluyor.

Diğer gerekli fiziksel değişiklik de masaların aralıklarının arttırılması ve eğer mümkünse yüksek duvarlı çalışma kabinlerine dönüşüm olacak. İdeal olarak tuvaletler sadece bir kişinin kullanacağı biçimde yeniden yapılandırılacak. Hava dolaşımı ve havalandırma sistemleri güncellenip temizliği sağlanacak. Ofislere yapılacak eklemeler arasında sıcak su ve sabunun her zaman hazır olacağı lavabolar ve geceleri ofisin temizlenmesini sağlayacak ultraviyole ışık düzenekleri de olabilir.

El dezenfektanları, maskeler ve anti-bakteriyel mendillerin hem ortak alanlarda hem de masalarında tüm çalışanlar tarafından erişilebilir olması gerekiyor. Temizlenebilir, şeffaf filmler mikrodalga veya asansör gibi birçok kişinin dokunduğu yüzeylere yerleştirilmelidir. Daha önce belirtildiği gibi, bu güncellemelerin bazıları zaman alacak, ancak, uzun vadede işyerlerine değer katacaktır.

Evden çalışma uygulamaları

Aşırı kalabalık veya esnek çalışma alanları için en iyi çözüm evden çalışma (teleworking) uygulamaları. ABD’de 2010 Telework Geliştirme Yasası çalışma alanına evden çalışma kavramını sundu ve korona virüs sürecinde bu uygun bir alternatif olduğunu kanıtladı. Evden çalışma uygulamalarında bir çalışan ofis alanı dışında bir bölgeden görevlerini gerçekleştirmekle yetkilendirilebilyor. Evden çalışma ile uzaktan çalışma genellikle aynı olarak nitelendirilse de evden çalışma iş seyahati uygulamalarını kapsamıyor.

Yasa kabul edildiğinde 2020 yılında evden çalışma uygulamalarının ne kadar önemli olacağı hakkında çok az şey biliniyordu. Korona virüs sürecinde birçok sağlık sektörü lideri evden çalışma uygulamalarının önemini vurguladı.

Buna karşın evden çalışma göründüğü kadar kolay olmuyor ve çalışanlarda daha fazla disiplin ve odak gerektiriyor.

Başarılı evden çalışma için birkaç öneri:

En az dikkat dağıtıcı ve maksimum özel alan içeren bir çalışma alanı kurun. Her gün saatlerce orada olacağınız için rahat bir ortam ayarlayın.

Çevrimiçi toplantılar için bilgisayarınızın video ve ses işlevlerini yakından bilin. İlk çevirimiçi toplantınıza katılmadan önce bunu yapmak akıllıca olur.

Bir program ayarlayın ve ona bağlı kalın. Sabah ritüelinize devam edin. Duş, kıyafet, yemek gibi alışkanlıklarınızı sürdürün ve ofiste olsaydınız hangi saatte işe başlayacaksanız aynı anda bilgisayarınızda oturum açın. Her gün için hedefler belirleyin, ilerlemenizi izleyin ve sonuçları yöneticinizle paylaşın. Kendinizi disiplinli tutmak olumlu sonuçlar gösterecektir ve evden çalışmaya devam etmek için izin verilip verilmeyeceği kararında da hesaba katılacaktır.

İş arkadaşlarınız ve üst mevkilerle iletişiminizi sürdürün.

Tatil ya da uzaktan eğitim nedeniyle çocuklarınız evdeyse iş gününüzdeki kesintileri önlemek için güvenilir bir aile üyesini veya arkadaşınızı onlarla kalması için emanet edin.

Evde çalışıp ofisi özleyenlere: Ofis sesi

 

Yerinden çalışan personel

Evden çalışma her zaman bir seçenek değildir. Bu nedenle yerinden çalışması zorunlu olan personellerin korunması diğer yollardan birisidir. Önerilerden birisi daha az çalışan ve daha esnek zaman yaratabilmek için 7/24 vardiya operasyonlarını arttırmak. Geçmişte, çalışanların yatakta geçirecekleri ciddi bir hastalık olmadıkça hastalık izni kullanmaları engellenebilmeleri için cesaretleri kırılmıştı. Ruh sağlığı bozuklukları dikkate değer değildi ve birçok şirket hastalık izni vermeyi durdurdu. Çalışanlara hastalık da dahil olmak üzere herhangi bir nedenle kullanmaları için belirli bir miktar yıllık izin verildi. Yıllık izinlerini kullanmamak için çok kötü bir grip geçiren bir çalışanın işe gelmesi oldukça normal karşılanıyordu.

Korona virüsün başlangıcından bu yana, şirketler sadece çalışanlarına hastalık izni vermiyor aynı zamanda birçok bina girişinde ateş ölçülüyor. Çalışanın ateşi yüksek görünüyorsa daha ofise girmeden eve gönderiliyor. Çalışanlara hastalık izni verilmesinin hastayken çalışma veya hastalık bitmeden dönme motivasyonunun azalttığı kanıtlanmıştır.

İşyerine giren çalışanların, mesafe durumuna bağlı olarak, ortak alanlarda ve genellikle masalarında maske takmaları gerekmektedir. Kahve makinesinde fiziksel olarak sosyalleşmenin yanı sıra bizzat yapılan şirket toplantıları da önerilmez. İşler mümkün olduğunca çok sanal ortamda ele alınır.

Ayrıca büyük olasılıkla işyerinde temizlik ve dezenfektan ürünlerinde bir artış göreceksiniz. Bu herkesin sağlığı ve güvenliği için.

Dokunmatik olmayan teknolojiler

Ofisinizdeki yeni normalin büyük bir kısmı dokunmatik olmayan teknolojiler. Kapı kolları yakın zamanda geçmişte kalacak. Teknolojiler programlanabilir olduğundan bina siz yakınlaşırken sizi tanıyacak ve kapılar ve asansörler otomatik olarak açılacak.

Kapı kolları demode olacak. Bina nerede olduğunuzu bilecek, kapıları açacak ve siz yaklaştıkça asansörleri çağıracak. Tuvaletler dokunmatik olmayan el sabunu ve havlu dağıtıcıları ile donatılmış olacak.

Ses tanıma cihazları yeni bir teknoloji değil. Fakat korona virüs salgını nedeniyle, işletmelerde, hastanelerde ve devlet binalarında kullanılmak üzere bu teknolojiler de hızlı bir şekilde takip edilmektedir.

İnsanlar arası iletişim

Birçok çalışan işyerinde elde ettikleri kişisel etkileşim sonucunda gelişirler. Daha önceleri tartışılan fiziksel ortak alanlar çalışanların beklediği kişiselleşen ilişkiler artık mümkün olamayacak. Tam tersine insanlar birbirinden ayrılacak ve kişisel temas hoş karşılanmayacak. Artık bir zam aldığınızda patronunuzun elini sıkamayacak ya da koridorda bir başka departmandan birini gördüğünüzde ona sarılamayacaksınız.

Evden çalışma uygulamaları ise bu kişisel temas eksikliğini bambaşka bir seviyeye taşıyor. Sanal toplantılar veya tartışmalar yoluyla iletişim, sözsüz ipuçlarını ve vücut dilini ayırt etmeyi zorlaştırır. Günlerini geçirmek için insan etkileşimine ihtiyaç duyan insanlar bu yeni ortamda daha endişeli ve daha az üretken olacaklardır.

Tüm bu değişimler işe döndüğünüzde bekleyeceğiniz değişikliklerin sadece birkaçı. Sağlık ve güvenliğinizden siz sorumlusunuz. Bu nedenle işyerinizde değiştirilmesi veya yükseltilmesi gereken bir uygulama gördüğünüzde, konuşun. İşvereniniz bunu takdir edecektir.

Finans çalışanları ofise dönmek yerine tatile gidiyor

 

Evden çalışma günlük mesaiyi 48.5 dakika uzattı

 

Kronolojik sırayla dünden bugüne görev almış ABD başkanları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)