BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇalışanların tükenmişliği işverenlerin umrunda değil----

Çalışanların tükenmişliği işverenlerin umrunda değil

Çalışanların tükenmişliği işverenlerin umrunda değil
15 Mart 2024 - 14:05 www.finansgundem.com

Araştırmalar, çalışanların tükenmişlik duygusuna kapılma olasılığının giderek arttığını ortaya koyuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tükenmişlik duygusu çalışanlar arasında giderek daha yaygın hale gelse de işverenlerin bu noktada çalışanların refahı için uğraş vermedikleri görülüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu yıl çalışanların yaklaşık yüzde 82'si tükenmişlik riskiyle karşı karşıya ancak işverenlerin yalnızca yarısı işlerini çalışanlarının refahını düşünerek tasarlıyor.

Çalışanların refahı arka planda

Yeni bir ankete göre, tükenmişlik salgını dünya çapındaki ofisleri vuruyor ve konuyla ilgili farkındalık artmasına rağmen, işverenlerin çoğunluğu çalışanların refahını ön planda tutan bir çalışma kültürü oluşturmuyor.

Bir İK danışmanlık firması olan Mercer tarafından yayınlanan 2024 Küresel Yetenek Trendleri raporuna göre, bu yıl 10 çalışandan 8’inden fazlası tükenmişlik riskiyle karşı karşıya. Bu grubun yaklaşık yüzde 43'ü finansal sıkıntıyı katkıda bulunan bir faktör olarak belirtirken yüzde 40'ı bitkinliği, yüzde 37'si ise aşırı iş yüküyle mücadeleyi diğer faktörler olarak öne çıkarıyor.

Mercer'ın küresel bilgi ve içgörü lideri Kate Bravery, “Özellikle ABD'de yanlış yöne doğru gidiyoruz. Bugün yaptığımız şeyin fiziksel ya da zihinsel sağlık üzerinde maddi bir etkisi yok. Bu gerçekten endişe verici” şeklinde konuşuyor.

İşverenlerin yarısından azı

Ancak tükenmişliğin düşük üretkenlik ve düşük bağlılık gibi zararlı etkileriyle patronların bunu şirketlerini etkileyen bir sorun olarak görmeleri arasında bir kopukluk var gibi görünüyor. Ankete göre işverenlerin sadece ‘yarısından azı’ işlerini, çalışanların refahını göz önünde bulundurarak tasarlıyor ve işverenlerin ‘üçte birinden azı’ çalışanların tükenmişliğini azaltmaya yönelik yatırım yapmamanın bu yıl onları önemli bir riske maruz bırakacağına inanıyor.

Bravery, “Herkes zihinsel sağlığa, fiziksel sağlığa ve refaha bakıyor. Buna çok odaklanıldı. Ve sanırım sonuçlar, bu konuda kayda değer bir şey yapmadığımız söylüyor” diyerek geleceğe dönük karamsarlığını vurguluyor.

Tükenmişlik duygusuyla nasıl başa çıkabilirsiniz?

 

CEO’lar tükenmişlik sendromunda

 

Çalışanlarınızın tükenmiş hissetmesinin 5 nedeni

 

Z Kuşağı ile ilgili çarpıcı araştırma: Tükenmişlik hissi!

 

İşyerinde tükenmişliği yenmenin 3 yolu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)