BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiÇalıntı reklamın cezası 10,5 milyon TL----

Çalıntı reklamın cezası 10,5 milyon TL

Çalıntı reklamın cezası 10,5 milyon TL
22 Mart 2022 - 13:47 www.finansgundem.com

Türk oyun şirketi Peak Games için hazırlanan reklam filminin çalıntı olduğu iddialarına ilişkin davada karar çıktı.

İstanbul 19. Asliye Ticaret Mahkemesi, reklam ajansı Medina Turgul DDB'nin Türk oyun şirketi Peak Games için hazırladığı reklam filminin çalıntı olduğuna hükmetti. Mahkeme, davacı Peak şirketine 100 bin TL'si manevi olmak üzere toplam 10,5 milyon TL ödenmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Mobil uygulama ve oyun geliştirme alanlarında faaliyet gösteren Peak Games üç yıl önce Türk televizyonlarında yayınlanan reklam filmiyle gündem olmuştu. Tüm kanallarda eş zamanlı yayınlanan reklamda şirket, alanında başarılı olan yazılımcıların internet sitesi üzerinden iş başvurusunda bulunmalarını talep etmişti.

AUDI REKLAMINDAN ÇALINTI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Sonrasında ise reklamın Audi'nin “Auto Safety Code” reklamından çalındığı iddiaları ortaya atıldı. Bunun üzerine Peak Games ve Medina Turgul DDB davalık oldu.

Şirket üç yıl önce sosyal medyadan yaptığı duyuruda, “Reklam filmimizin özgün olmadığını, hepinizle aynı anda öğrendik. Karın ağrımızı ve üzüntümüzü tarif etmemiz imkansız. Yaratıcı işlerde fikirlerin özgün olması bizim için çok değerli” diyerek tüm reklamları durdurduklarını duyurmuştu.

PEAK: KARARDAN MUTLUYUZ

Bugün reklam şirketine açtıkları davanın sonucunu paylaşan oyun şirketi davayı kazandığını açıkladı. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi reklam ajansı Medina Turgul DDB'nin Peak Games için hazırladığı reklam filminin çalıntı olduğuna hükmetti. Mahkeme davacı Peak şirketine 100 bin TL'si manevi olmak üzere toplam 10,5 milyon TL ödenmesi kararı aldı. Peak ise karardan mutlu olduklarını açıkladı.(Sözcü)

Peak Games’i sattı... Kıbrıslı Yalısı’nın harem bölümünü aldı!

Reklam Kurulu'dan tüketiciyi aldatan reklamlara 7 milyon lira ceza

Ticari reklamlar yönetmeliğinde değişiklik

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)