BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeak Games’i sattı... Kıbrıslı Yalısı’nın harem bölümünü aldı!----

Peak Games’i sattı... Kıbrıslı Yalısı’nın harem bölümünü aldı!

Peak Games’i sattı... Kıbrıslı Yalısı’nın harem bölümünü aldı!
25 Mayıs 2021 - 13:44 www.finansgundem.com

2020 yılında yerli mobil oyun şirketi Peak Games'i 1.8 milyar dolara ABD'li oyun devi Zynga'ya satan Sidar Şahin, Boğaz'daki Kıbrıslı Yalısı'nın bir bölümünün yeni sahibi oldu.

Daha önce Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu’nun satın aldığı haberleriyle gündeme gelen Boğaz’ın en ünlü yalılarından Kıbrıslı Yalısı’nın asıl sahibi belli oldu. Yalının yeni sahibi; kurduğu yerli mobil oyun şirketi Peak Games’i geçtiğimiz yıl 1.8 milyar dolar karşılığında ABD'li oyun devi Zynga'ya satan Sidar Şahin oldu. Sidar Şahin, nisan ayında Kandilli’de bulunan ünlü Kıbrıslı Yalısı’nın harem bölümünü 19 milyon dolara TRT’de yaptığı spor yorumlarıyla da tanınan Ömer Üründül’den satın aldı.

64 metrekarelik sahil cephesi var

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Üsküdar ilçesinin Kandilli Göksu Caddesi’nde bulunan, Sadrazam Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa Yalısı, günümüze iyi durumda gelebilmiş yapılar arasında. Küçüksu’nun en eski yalılarından biri olan bu yalı, sırtını arkasındaki yamaçlara dayamış durumda. Eski Küçüksu Plajı’nın hemen yanında yer alan Kıbrıslı Yalısı, 64 metrekarelik sahil cephesine sahip. Kıbrıslı Yalısı'nda 21 oda bulunuyor. Boğaziçi’nden söz eden eski kaynaklar, yalının ilk sahibinin Sultan I. Abdülhamit (1725– 1789) devri sadrazamlarından İzzet Mehmet Paşa olduğunu ileri sürüyor. Yalı, ‘Kıbrıslı’ adını ise Mehmet Paşa ailesinden sonra satıldığı Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa’dan alıyor. 1840 yılında Mehmet Paşa tarafından satın alınan yalı; harem, selamlık ve müştemilat olmak üzere 3’e bölünmüş durumda. Selamlık bölümünde İzzet Mehmet Paşa’nın varisleri yaşarken, yalının sağ tarafından yer alan harem bölümünde ise Sidar Şahin yaşayacak.

Pek çok isim yalı sahibi oldu

Sidar Şahin’in yanı sıra 2020 yılı içinde yalı sahibi olan pek çok isim var. Bu isimler arasında yer alan Yemeksepeti.com’un kurucu ortaklarından Nevzat Aydın, 18 milyon dolara Anadolu Hisarı’ında bulunan Tevfik Bey Yalısı’nı satın aldı. Yine yakın dönemlerde yalı alan diğer isimler ise Mine-Habib Cem Bahadır çifti oldu. Çift Bebek’te bulunan Sadıkoğlu Yalısı’nı İddaa’nın eski sahiplerinden Emin Hitay’dan 35 milyon dolara satın aldı. Akfen ve TAV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da, Kıbrıslı Yalısı'nın yeni hissedarı. Akın’ın yalının müştemilat olarak yapılan bölümünü 30 milyon dolara Alev Komili'den satın aldığı belirtiliyor.

Yalı satışında büyük hareketlilik...

 

Kenan Sofuoğlu dünyanın en hızlı Ferrari'sini vergisiz satın aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)