BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇağlayan'da tazyikli su, gözaltı ve yaralanma----

Çağlayan'da tazyikli su, gözaltı ve yaralanma

Çağlayan'da tazyikli su, gözaltı ve yaralanma
16 Kasım 2013 - 14:29 www.finansgundem.com

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde adalet için toplanan gruplara polis müdahale etti

Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde Berkin Elvan'a adalet için toplanan gruplara polis müdahale etti. TOMA'larla tazyikli su sıkılan bazı göstericiler gözaltına alındı.
Gezi Parkı olayları sırasında bakkala giderken polisin attığı gaz bombasının kapsülüyle yaralanarak komaya giren 14 yaşındaki Berkin Elvan için toplanan gruba polis müdahale etti. Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde toplanan kalabalık saat 14.00'de "Berkin için Adalet" adıyla eylem yapmaya hazırlanırken adliye önündeki meydanda yüzlerce polis ile TOMA'lar hazır edildi.
Tazyikli su, gözaltı ve yaralanma
Bu sırada elinde pankartla yürüyen bir grup eylemcinin önü polis tarafından kesildi. Polis eylemcilerin elindeki pankartı almaya çalışırken arbede yaşandı. Daha sonra göstericilerin dağılmasını isteyen polis "Dağılmamanız halinde müdahale edeceğiz" anonsu yaptı. Bu sırada bazı göstericiler "Biz buradaki çay ocağında çay içeceğiz" karşılığını verdi. Ancak polis kısa bir süre sonra gruba TOMA’lardan tazyikli su sıkarak gösteriye müdahale etti. Tazyikli su sıkılan grup dağıldı.
Dağılan gruptan bazıları polise taş attı. Kaçan göstericileri kovalayan polis, bazı eylemcileri gözaltına aldı. Müdahale sırasında yaralanan bir kadının bacağının kırıldığı belirtildi.
Metrobüs köprüsünde kovalama
Olaylar sırasında göstericilerin bazıları metrobüs köprüsüne doğru kaçtı. Polis kaçan göstericileri metrobüs köprüsünün üzerinde de kovaladı. Bu sırada metrobüse gitmek isteyenler arasında panik yaşandı.
İKİNCİ KEZ MÜDAHALE
Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan gruplara polis ikinci kez müdahale etti. İlk müdahalenin ardından meydan bir süre sakinleşti. Ancak grupların tekrar meydana çıkması üzerine polis yeniden TOMA ile su sıktı. Grup Okmeydanı yönüne doğru kaçtı. Kaçan grup polise taş atarak karşılık verdi.Gruptan bazıları yakalanarak gözaltı alındı. Eylemcilerin bazıları arkadaşlarının gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı.
Öte yandan eylem için CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da geldi. Meydanda bir süre bacağı kırılan kadın ile ilgilenen Tanal gazetecilere açıklama yaptı. Halen hastanede tedavi gören Berkin Elvan için insanların toplandığını belirten Tanal, "İnsanlar cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulunmak için buradayken, barışçıl bir toplantı. Manevi bir destek. Herhangi bir taşkınlık yok. Ancak polisin provokasyon eylemleri nedeniyle bir vatandaşımızın bacağı kırıldı. Bu kadar barışçıl bir toplantıyı, bu kadar polisle abluka altına alarak insanların üzerine su sıkılarak polis ile halk karşı karşıya getirilmek isteniyor" dedi.
Tanal’ın ardından toplanan grupta basın açıklaması yaptı. Açıklamada Berkin Elvan’ı yaralayan kişiler hakkında savcılığın henüz herhangi bir işlem yapmadığı iddia edildi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)