BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇağlayan Merkez'i suçladı----

Çağlayan Merkez'i suçladı

Çağlayan Merkez'i suçladı
16 Nisan 2013 - 11:45 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, işsizlik oranının yükselmesinin nedenini yine Merkez Bankası'na kesti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, işsizlik rakamlarındaki binde 4’lük artışın, ekonomideki acı frenin bir sonucu olarak ortaya çıktığını söyledi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun bugün toplanacağını da hatırlatan Çağlayan, “Ümit ediyorum Merkez Bankası da bugün, frene basmak yerine, daha fazla gaza basarak, ekonomisini sürekli büyüterek, işsizliği azaltma konusundaki gayretlerini gösterecektir” mesajını verdi.
Çağlayan, ABD ile Serbest Ticaret Anlaşması İş Dünyası ile yapılan “İstanbul Zirvesinin” açılışında yaptığı konuşmada, büyüme ve işsizlik rakamlarına değindi. Türkiye’nin mutlak surette çok daha fazla gaza basması gerektiğini savunan Çağlayan, “Çünkü Türkiye, diğer ülkelerden farklı. Genç nüfusu, dinamik yapısı, Türkiye’nin lokasyonu ve birçok anlamdaki özellikleri farklı kılıyor. Aramızda çok uzun mesafeler olan ülkelerin yerinde saydığı, hatta bir çoğunun geri geri gittiği, küçülme yaşandığı bir ortamda, aramızdaki mesafeyi kapatmanın yolu, bizim frene basmamızla olmaz” diye konuştu.
İŞSİZLİK RAKAMLARI
Bu noktada büyümenin daha büyük olacağını ümit ettiğini dile getiren Çağlayan, Merkezi Bankası Para Politikası Kurulu’nun bugün yapacağı toplantıda, iş aleminin gündeme getirdiği konuları daha iyi anlayacağı temennisinde bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dün açıkladığı işsizlik rakamlarına da değinen Çağlayan, şunları söyledi:
“MERKEZ BANKASI FRENE BASMAK YERİNE, GAZA BASARAK EKONOMİSİNİ BÜYÜTECEKTİR”
“Açıklanan işsizlik rakamları, acı frenin bir sonucu olarak otaya çıkmıştır. Şunu çok net ifade edeyim, işsiz sayısında bin 4’lük bir artış olmuştur. Ancak Türkiye, 1 milyon insanı da istihdam etmiştir geçen sene. Türkiye, her sene 1 milyon insana yeni iş imkanı sağlam zorunda olan bir ülke. Gelmiş olduğu işsizlik rakamı, Avrupa ortalamasının da altındadır. Ancak gelmek istediğimiz hedef bu değil tabii ki. Bu konuda ümit ediyorum Merkez Bankası da bugün, herhalde dünyayı iyi şekilde takip edecektir. Bugün Japonya’nın, ABD’nin, bilhassa bu konuda frene basmak yerine, daha fazla gaza basarak, ekonomisini sürekli büyüterek, işsizliği azaltma konusundaki gayretlerini gösterecektir. Biz kendimizden önce dış dünyaya bakmak zorundayız.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)