BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Büyüme için para harcamalısınız'----

'Büyüme için para harcamalısınız'

'Büyüme için para harcamalısınız'
22 Nisan 2013 - 14:50 www.finansgundem.com

PIMCO Eş Başkanı Bill Gross, mali büyümenin yolunun para harcamadan geçtiğini açıkladı

PIMCO Eş Başkanı Gross, mali kemer sıkmanın kısa vadede büyüme yaratmanın yolu olmadığını kaydederek büyümenin yolunun para harcamadan geçtiğini bildirdi. Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO Eş Başkanı Bill Gross, İngiltere ve Euro Bölgesi'nin çoğunda alınan kemer sıkma önlemlerinin ekonomideki düzelmeyi boğduğunu söyledi. Financial Times'a yaptığı açıklamada İngiltere ve Euro Bölgesi yetkililerini ekonomik toparlanmayı riske sokan kemer sıkmaya odaklanmayı bir tarafa bırakmaya çağıran Gross, "İngiltere ve Avrupa'nın neredeyse tamamı kemer sıkmaya inanarak hata yaptı, mali kemer sıkma kısa vadede büyüme yaratmanın yolu değil. Büyüme için para harcamalısınız" diye konuştu.
Gross, İngiltere ve Avrupa'nın büyük bir bölümünün, mali tasarrufların kısa dönemde gerçek büyümeyi yaratmanın bir yolu olduğu konusunda hataya düştüğünü kaydederek büyüme için para harcamak gerektiğini belirtti.
Tahvil yatırımcılarının da hisse senedi yatırımcıları gibi büyüme yanlısı olduğuna dikkat çeken Gross, fazla kemer sıkmanın resesyona götürebileceğini savundu.
Önemli olanın ortalamada görece düşük borç/GSYH olduğunu kaydeden Gross, asıl sorunun kısa ve uzun dönemde bunu başarmanın ne derece hızlı olduğunu belirtti.
Gross, aynı zamanda parasal genişleme politikalarının ekonomik büyümede başarısızlığa yol açabileceği konusunda uyardı.
Altın fiyatları ile enflasyona endeksli varlıklarda son dönemde görülen değişikliklerin duyarlılıkta meydana gelen değişimden kaynaklandığını savundu.
Piyasaların, FED'in yanısıra İngiltere, Avrupa ve son olarak Japonya merkez bankalarının büyüsünün geçici olabileceği algısına kapıldığını kaydeden Gross, politikaların işe yarayıp yaramayacağı konusunda soru işaretlerinin bulunduğunu dile getirdi.
IMF DE UYARDI
Gelişen dünyada ülkelerin büyümelerini desteklemek amacıyla kemer sıkma tedbirlerine sarıldığı bu dönemde IMF de, Almanya, ABD ve İngiltere'ye büyüme için kemer sıkma önlemlerinin fazla olduğu görüşünde.
Hafta başında IMF'nin baş ekonomisti Olivier Blanchard'ın devam eden ekonomideki durgunluğa dikkat çekerek İngiltere'yi, kemer sıkma önlemlerini gözden geçirme çağrısının ardından IMF Başkanı Christine Lagarde bugün gazetecilerle sohbetinde "Kemer sıkma önlemlerini tabii ki destekliyoruz. Ama büyüme hızı belli bir düzeyin altında kalırsa, kemer sıkma adımlarını yavaşlatacak şekilde bir düzeltmeye gidilmesi gerektiğini de söyledik" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)