BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyüme için kredi faizlerini indirmek şart----

Büyüme için kredi faizlerini indirmek şart

Büyüme için kredi faizlerini indirmek şart
04 Eylül 2019 - 12:19 www.finansgundem.com

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin, "Tüketici kredilerindeki hızlı büyüme, talep ve ithalat artışına sebep oluyor. Bu da fiyatlar üzerinde baskı oluşturuyor. Tüketici değil, üreticinin kullanacağı kr” dedi.

Bu açıklama Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin’den geldi. Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Oreşkin, “Tüketici kredilerindeki hızlı büyüme, talep ve ithalat artışına sebep oluyor. Bu da fiyatlar üzerinde baskı oluşturuyor. Tüketici değil, üreticinin kullanacağı kr” dedi.
Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın son raporunda, 2019’da ekonomik büyümenin yüzde 1’in biraz üzerinde beklendiği, bunun petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD-Çin ticaret savaşlarının yanı sıra, “halkın aşırı miktarda kredi alması” gibi iç faktörlere de bağlı olduğu belirtildi.

Merkez Bankası’nın önümüzdeki iki yıl içinde daha hızlı faiz indirimine gitmesi gerektiğini belirten Bakan, “Enflasyon artık yeteri kadar düşük, bu yıl yüzde 3,8’e geriledi, seneye yüzde 3 seviyesinde bekleniyor. Bu, kredi faizlerini indirmek için önemli bir neden ve ekonomik büyümeyi sağlamaya yönelik teşvik edici bir durum” değerlendirmesinde bulundu.

İpotek kredi faizlerinin düşmesinin emlak pazarındaki canlanmayı da beraberinde getireceğine dikkat çeken Oreşkin, “Evet, metrekare fiyatları pahalanacak, ama kredi faizlerinin düşük olması nedeniyle bankalara yapılan ödemeler artmayacak. Konut fiyatlarındaki artış sayesinde, daha fazla proje ve istihdam ortaya çıkacak. Tüm bunlar ekonomik büyümeye katkı sağlayacak” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)