BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBüyük skandal! Ünlü isimler de listede----

Büyük skandal! Ünlü isimler de listede

Büyük skandal! Ünlü isimler de listede
31 Ekim 2021 - 16:55 www.finansgundem.com

Rus hackerların hedefinde bu kez Hollywood'un ünlü isimleri vardı. Bu isimlere ait yaklaşık 69 bin belgenin ele geçirildiği ve 'Dark Web'e aktarıldığı belirtildi.

Rus bilgisayar korsanlarının bir mücevher firmasını hacklemesinin ardından Hollywood yıldızlarına ve dünyaca ünlü milyarderlere ait gizli belgelerin sızdırıldığı açıklandı.

Rus bilgisayar korsanlarının Oprah Winfrey, David ve Victoria Beckham, Tom Hanks ve eski ABD Başkanı Donald Trump gibi ünlülerin kişisel bilgilerini çaldıkları belirtildi.

Şu ana kadar korsanların 69 bin gizli belgeyi ‘Dark Web’de dolaşıma soktuğuna inanılıyor.

Hırsızlığın arkasında Rus hack çetesi Conti’nin olduğundan şüpheleniliyor. Uzmanlar, takip edilemeyen Bitcoin veya mücevherlerle ödeme talep edebileceklerini öne sürerken, fidye parası olarak milyonlarca dolar talep ettikleri belirtildi.

Çalınan gizli bilgiler arasında, kişiye ait faturalar, kredi notları gibi ayrıntıların da olduğu belirtildi. İngiliz askeri istihbaratında eski bir albay olan Philip Ingram gazeteye yaptığı açıklamada “Müşteri veritabanının profili göz önüne alındığında, bu kesinlikle çok büyük bir skandal” ifadelerini kullandı.

Rus hackerlar, medya şirketine saldırdı

Kripto şirketinden kendisini hackleyen bilgisayar korsanlarına iş teklifi

ABD'den kripto para ödüllü hack turnuvası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)