BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriABD'den kripto para ödüllü hack turnuvası----

ABD'den kripto para ödüllü hack turnuvası

ABD'den kripto para ödüllü hack turnuvası
17 Ağustos 2021 - 10:55 www.finansgundem.com

ABD, potansiyel teröristleri ortaya çıkarmak için bilgisayar korsanlarına kripto para ödüllü program başlattı.

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, düşman devletler tarafından desteklenen bilgisayar korsanlığı veya terör operasyonlarıyla ilgili bilgilerin elde edilmesi için kripto para ödülü öneriyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yeni "Adalet için Ödül" platformu, muhbirlerin dijital varlık şeklinde ödenecek ödüller karşılığında anonim bilgiler göndermelerine olanak tanıyor.

Platform, 31 Temmuz ila 5 Ağustos tarihleri ​​arasında Las Vegas'ta gerçekleşen Black Hat USA etkinliğinde tanıtıldı. Kullanıcılar #Rewardsnotransoms adlı güvenlik içermeyen Wi-Fi ağı üzerinden bilgi gönderdi. CNN'ye göre açık ağ, katılımcıların oturum açmak ve RFJ web sitesine erişime teşvik için bilinçli olarak kuruldu.

Çeşitli terör şüphelileri, radikalciler ve devlet destekli bilgisayar korsanları hakkında bilgi karşılığında 10 milyon dolara kadar ödül veriliyor. Muhbirler, kripto para şeklinde ödeme almak isteyip istemediklerini seçiyorlar.

Muhbirler, ticari şirketler ve arama motorları tarafından erişilmeyen internet katmanı olan Dart Web üzerindeki güvenli bir portal aracılığıyla hassas bilgileri aktarıyor.

ABD Ulusal Karşı İstihbarat ve Güvenlik Merkezi'nin eski Direktörü William Evanina, bu girişimi ABD hükümetinin şimdiye kadar kripto varlıklarına yaptığı en büyük hamle olarak nitelendirdi.

Bu yılın başlarında Biden yönetimi, hem Rusya hem de Çin tarafından istihdam edilen bilgisayar korsanlarını birden fazla ABD devlet kurumunu ve departmanındaki hassas bilgileri ihlal etmekle suçladı. Haziran ayının başlarında ABD'li yetkililer, Colonial Pipeline sistemine yapılan siber saldırının ardından fidye ödemek için kullanılan yaklaşık 2,3 milyon dolar değerindeki kripto para birimini geri aldı.

RFJ programı, ilgili beceri ve uzmanlığa sahip bilgisayar korsanlarından bilgi talep ederek bu tür saldırıları önlemeyi umuyor.

Platform şimdiden ipuçları almış olsa da, bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi siber yaptırım operasyonlarının "hızlı bir süreç olmadığını" vurguladı.

"İpuçları alıyoruz. İpuçlarını değerlendiriyoruz. Bu ipuçlarını kurumlar arası ortaklarla paylaşacağız. Daha sonra bu bilgileri kullanmalı ve ulaşıp araştırmalarına başlamalılar" dedi.

Bir başka yetkili, programın gelecekte benzer siber ödül girişimlerinin öncüsü olacağını söyledi:

Bence kripto para ödülleri, gelecekte uygulamaya alacağımız diğer programlarda da kullanacağımız bir yöntem. Daha önce bize gelmek istememiş olabilecek kaynakların bize bilgi sağlamasını sağlayacaktır.

Kripto paralarda yatay seyir

Varlık yönetim şirketleri Bitcoin yatırımı yapıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)