BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyük müjde Batman’dan geldi----

Büyük müjde Batman’dan geldi

Büyük müjde Batman’dan geldi
28 Nisan 2013 - 14:35 www.finansgundem.com

Ekonomik olmadıkları nedeniyle kapanan Batman'daki petrol kuyuları, petrol fiyatlarının yükselmesinin ardından tekrar açıldı

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nce, "Çözüm süreci" kapsamında düzenlenen Güneydoğu gezisine katılan 12 gazeteci, Batman Valisi Yılmaz Arslan'la Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) petrol üretim sahasına gitti.  Batı Raman bölgesindeki günde 80 varilin üretildiği kuyunun başında Yılmaz ve gazetecilere bilgi veren TPAO Batman Bölge Müdürlüğünden petrol mühendisi Ersan Duygu, petrolün ortalama 1400 metre derinlikten çıktığını söyledi.
TÜRKİYE'DE ÇIKAN PETROLÜN YÜZDE 72'Sİ BATMANDA
Batman'ın, Türkiye ihtiyacının yüzde 9'unu ürettiğini ifade eden Duygu, "Ülkede çıkarılan petrolün yüzde 72'si de Batman'da üretiliyor" dedi. Yılda 10'un üzerinde kuyu kazıldığını anlatan Duygu, kuyu açıldıkça verimin arttığını kaydetti. Her kuyunun ortalama 1 milyon liralık maliyetle açıldığını belirten Duygu, kuyunun verimli olması halinde hemen işletildiğini söyledi. Duygu, yeni noktalar tespit edildiğini vurgulayarak, "Noktalar bize Ankara'dan geliyor. Uygun olup olmadığı değerlendiriliyor. Buna göre yeni tespitler var. Yeni petrol kuyuları açılacak" dedi. ABD, Venezuela ya da Ortadoğu'da kullanılan ekipmanlarla, kendi kullandıkları arasında fark bulunmadığını belirten Duygu, aynı teknolojiyle petrol çıkarıldığını söyledi. 
FİYATLAR ARTINCA AZ PETROL ÇIKAN KUYU KARLI HALE GELİYOR
ali Arslan ise bu bölgenin sismik incelemelerinin yapıldığını ve bunların genel müdürlüğe gönderildiğini aktararak, orada yapılan tespitlere göre burada kuyu açıldığını anlattı. Bazı kuyulardan az petrol çıktığını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:
"Kuyu açılıyor ve hesaplamaları yapılıyor. Petrol fiyatları düşük ve kuyudan az petrol çıkıyorsa ekonomik olmuyor. Bu yüzden o kuyu kapatılıyor. Fiyatlar artınca o kuyunun işletmeye açılması karlı oluyor. Daha önceden kapanan, işletilmeyen kuyular, son dönemlerde petrol fiyatlarının artmasıyla tekrar açıldı. Bölgede önümüzdeki dönemde yeni kuyular açılacak. Bu, günlük verimi olumlu etkileyecek."
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emtia28 Nisan 2013 23:52

    asıl kaliteli petrol siirt kurtalan ve çevresindeki köylerde.siz batman raman'dan ileriye gitmiyorsunuz ki.

  • haberci28 Nisan 2013 22:58

    ne alakasız haber yahu. böyle başı başka içi başka haber yapınca bence prestij kaybediyosunuz. iki kere fazla tıklanırsın ama uzun vadede okuyucun azalır. benden söylemesi . site sahibine duyurulur.

  • sanane28 Nisan 2013 22:40

    kel alaka.....

  • selami28 Nisan 2013 22:19

    müjdemi isterim.

  • CARİ28 Nisan 2013 22:18

    BREH,BREH BREH :)

  • ahmet28 Nisan 2013 17:20

    arkasasım sımdı sızı twitter dan takıp edıyorum ıphone kullanıyorum haberlerınızı her tıkladıgımda uygulamanızı ındrmenızı soyluyorsunuz kı uygulamanız telefonumda yuklu haberı okuyamadan ana sayfaya yonlendırılıyorum sonra ordan haberı tekrar arıyorum buna bı cozun bulun haberın lınkıne yonlendırın benı her seferınde ana sayfanıza gıtmeyım

  • burae28 Nisan 2013 14:53

    attığınız başlıkla yazı içeriği anca bu kadar alakasız olurdu. bravo...!