BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBütçe açığı yüzde 7'nin altına indi ----

Bütçe açığı yüzde 7'nin altına indi

Bütçe açığı yüzde 7'nin altına indi
20 Şubat 2013 - 14:44 www.finansgundem.com

İspanya Başbakanı Rajoy, bütçe açığının GSYH'ye oranının yüzde 7'nin altına indiğini söyledi

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Yunanistan'ın ardından ikinci sıradaki bütçe açığının gayrı safi yurtiçi hasılaya (GSYİH) oranının 2012 yılında yüzde 7'nin altına indiğini söyledi.
Rajoy, ülkenin durumu konusunda parlamentoda yapılacak yıllık toplantı öncesi parlamenterlere yaptığı konuşmada, "İspanya'nın içinde bulunduğu gibi bir resesyon döneminde, kamu açığının GSYİH'ya oranının geçen yıl yüzde 7'nin altına indiği konusunda sizleri bilgilendirebilirim," dedi. Madrid'de parlamento binasının çevresindeki cadde ve sokaklar kapatıldı ve polis araçları ile korumaya alındı.
Rajoy, bütçe açığı rakamının ülke bankalarını kurtarmak için Avrupa'dan alınan yardımı içerip içermediği konusunda bilgi vermediği konuşmasında, "Bir yıl önce, İspanya'ya dışarıdan bakan hiç kimse bunu beklemiyordu. Şimdi kimse İspanya'nın eurodan çıkabileceğini söyleyemez" dedi.
Avrupa Merkez Bankası'ndan tam kurtarma istemekten kaçınmasının ardından Rajoy, İspanya'da demokrasi tarihi boyunca görülen en keskin bütçe kısıntılarını daha da artırmamaya çalışıyor. Avrupa Komisyonu, 22 Şubat'ta, Euro Bölgesi'nin en büyük dördüncü ekonomisi için, dördüncü çeyrekte resesyonun daha da derinleşmesinin ardından, büyüme ve kamu maliyesi tahminlerini açıklayacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)