BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBundesbank: Alman ekonomisinde büyüme 2025'te hızlanacak----

Bundesbank: Alman ekonomisinde büyüme 2025'te hızlanacak

Bundesbank: Alman ekonomisinde büyüme 2025'te hızlanacak
15 Aralık 2023 - 12:29 www.finansgundem.com

Bundesbank, Alman ekonomisinin 2024'te büyümesini, 2025'te büyümenin hızlanmasını bekliyor

Bundesbank, Alman ekonomisinin bu yılki daralmanın ardından 2024 yılında ancak büyüyebileceğini öngörüyor.

Durgun ihracatın sanayiyi aşağı çektiği, tüketicilerin harcamalarının kısıtlandığı ve yüksek finansman maliyetlerinin yatırımları azalttığı belirtildi. Yine de, 2023 yılı üretimi için yapılan projeksiyon sadece %0,1'lik bir düşüş gösterecek şekilde yukarı yönlü revize edildi.

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel yaptığı açıklamada, "2024 yılının başından itibaren Alman ekonomisinin genişleme patikasına geri dönmesi ve kademeli olarak hız kazanması muhtemeldir" dedi. Büyümenin önümüzdeki yıl %0,4'ten 2025'te %1,2'ye hızlanması bekleniyor.

Bundesbank, "İhracat, genişleyen dış satış pazarları sayesinde artacak. Ve istikrarlı işgücü piyasası, güçlü ücret artışı ve düşen enflasyon sayesinde hane halkı yeniden tüketime daha fazla para harcayacak." değerlendirmesini yaptı

Bundesbank, projeksiyonlarının hükümet 2024 bütçesi üzerinde anlaşmaya varmadan önce tamamlandığını belirtirken, "Ancak ön değerlendirmeye göre bu tahminler mali ve makroekonomik görünümü önemli ölçüde değiştirmeyecektir" dedi.

Almanya'nın mücadelesine katkıda bulunan enflasyon konusunda Bundesbank öncekinden daha hızlı bir yavaşlama öngörüyor. Tüketici fiyatlarındaki artış bu yıl %6, 2025'te ise %2,5 olarak öngörülüyor. Gıda ve enerji maliyetleri gibi değişken unsurları dışarıda bırakan çekirdek enflasyonun %2'ye inmesi daha uzun zaman alacak.

Nagel, "Almanya'da enflasyon düşüşte, ancak her şeyin yolunda gittiğini söylemek için henüz çok erken. Para politikasının sıkılaştırılması giderek daha fazla sonuç veriyor." dedi.

Almanya'da ekonomik aktvite aralık ayında da yavaşladı

 

Almanya'da koalisyon 2024 bütçesi üzerinde anlaştı

 

Almanya'da yatırımcı güveni pozitife döndü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)