BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBullard sonrası dolar düştü----

Bullard sonrası dolar düştü

Bullard sonrası dolar düştü
15 Ağustos 2013 - 11:06 www.finansgundem.com

Dolar, Fed'den Bullard'ın açıklamalarının ardından değer kaybetti

Dolar, ABD merkez bankası yetkilisinin ekonomiye ilişki aşırı iyimserlik konusunda uyarıda bulunmasının ardından, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybetti.
ABD para biriminin 10 önemli para birimi karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın dün yaptığı açıklamada, politika yapıcıların, yalnızca ekonomik tahminlere dayanarak politika değişikliğine gitme konusunda dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunmasının, Fed'in gelecek ay varlık alımlarını azaltacağı beklentisini azaltmasının ardından düştü. Bugün ABD'de açıklanacak olan tüketici fiyatları endeksinin daha yavaş bir artış göstermesi bekleniyor. Yen, Japon hükümet yetkililerinin Başbakan'ın kurumlar vergisini düşürmeyi düşündüğü yolunda basında çıkan haberleri yalanlamasının ardından değer kazandı ve Japon hisseleri düştü.
Tokyo'da, Japonya'nın en büyük üçüncü bankasının bir birimi olan Mizuho Securities Co.'nun şef döviz stratejisti Kengo Suzuki, "Dolar-yen satıcılı görünüyor," dedi ve "Bullard'ın açıklamalrında bahsettiği üzere, ABD ekonomik verileri kilit önemde olacak" değerlendirmesinde bulundu.
Dolar yen karşısında yüzde 0.4 düşerek, Londra saati ile 06:34'te, 97.75 seviyesine geldi. Dolar euro karşısında yüzde 0.3 kayıpla 1.3288 seviyesine indi. Yen euro karşısında yüzde 0.2 değer kazanarak 129.86 seviyesine çıktı.
Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0.2 düşüşle 1,023.19 puana geriledi.
Bullard dün Paducah, Kentucky'de yaptığı açıklamada, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tahminlerinin, son birkaç yıl boyunca, çok iyimser olma eğilimi gösterdiğini söyledi ve "Bu deneyim dikkate alındığında, yalnızca tahminlere dayanarak politika adımı atma konusunda temkinli olunması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Bullard, Temmuz ayındaki FOMC'un Temmuz toplantısında, aylık varlık alımlarının 85 milyar dolarda kalması yönünde oy kullanmıştı. Bloomberg News'un bu ay düzenlediği ankete katılan ekonomistlerin yüzde 65'i, Fed'in Eylül ayındaki toplantısında, teşvikleri azaltma kararı almasını bekliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)