BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBullard daha hızlı büyüme öngördü----

Bullard daha hızlı büyüme öngördü

Bullard daha hızlı büyüme öngördü
14 Şubat 2013 - 08:06 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard, ekonominin büyük ihtimalle hızlanacağını söyledi

ABD'nin mali politikasından istikrar sinyallerinin geldiğinin altını çizen St. Louis Fed Başkanı James Bullard, konut ve küresel ekonominin ABD'nin 2013'teki büyümesini destekleyeceğini belirtti.
Makroekonomik belirsizliklerin bu yıl daha az olacağını söyleyen Bullard, bunun ABD'nin 2013'e ait makroekonomik beklentileriyle de uyumlu olduğunu ifade etti.
Bullard, ABD'nin gayrisafi yurtiçi hasılasının 2012'nin son çeyreğinde yüzde 0.1 düşmesinin ardından Fed Açık Piyasa Komitesi'nin geçtiğimiz aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını devam ettirme kararını destekledi. Politika yapıcılar büyümeyi desteklemek ve yüzde 7.9'larda seyreden işsizlik oranını aşağı çekmek için Fed'in bilançosunu 3 trilyon dolara çıkardı ve faizleri de sıfır yakın tuttu.
Öte yandan ABD'nin son çeyrekteki ekonomik zayıflığı Ocak'ta da devam etti. Perakende satışların Aralık'taki yüzde 0.5 kazancının ardından geçtiğimiz ay yüzde 0.1 yükselmesiyle tüketim geçtiğimiz ay hız kesti.
Fed'deki politika yapıcıların çoğu bu yıl yüzde 2.3 ile 3 büyüme bekliyor. Bullard, ekonominin bu ve önümüzdeki yıl yüzde 3.2 büyüyeceğini, işsizliğin ise 2013 sonunda yüzde 7.2'ye gerileyeceğini öngördü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)