BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBuffett hisseleriyle milyarder oldu----

Buffett hisseleriyle milyarder oldu

Buffett hisseleriyle milyarder oldu
05 Ekim 2023 - 17:05 www.finansgundem.com

1980 yılında Buffett’ın yatırım firması Berkshire’ın hisselerini satın alan Steward Horejsi 3 milyar dolarlık servetiyle Forbes listesinde Michael Jordan’ı ve hatta Buffett’ın ortağı Charlie Munger’ı geride bıraktı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERELR SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett 1965’te Berkshire Hathaway’in CEO’su olmasından bu yana %4.000.000’un üzerinde getiri sağladı. Şirketin erken dönem yatırımcılarından biri ise Forbes’un Amerika’nın en zengin 400 insanı haline geldi.

Insider’ın haberine göre, Stewart Horejsi ve ailesinin toplam serveti 3 milyar dolar ile bu hafta paylaşılan Forbes 400 listesinde 379. sıraya yerleşti. Aile resmi rakamlara göre basketbol ikonu Michael Jordan’dan, eBay’in eski CEO’su Meg Whitman’dan, dünyaca ünlü sakız şirketi
Wrigley’s sakız imparatorluğunun varisi William Wrigley Jr’dan ve hatta Buffett’ın iş ortağı Charlie Munger’dan daha zengin.

Buffett’ın kendisi de Berkshire hisselerinin yarısından fazlasını hayır kurumlarına bağışlamasına rağmen 121 milyar dolarlık serveti ile Forbes listesinin dördüncü sırasında yer alıyor. Hem Buffett hem de Horejsi Berkshire hisselerinin son haftalarda rekor seviyelere yükselmesiyle bu yıl servetlerinde ciddi bir artış gördü.

Horejsi Berkshire’a ilk olarak 1980’de yatırım yaptı. Başarılı yatırımcı Bloomberg’e 2013 yılında verdiği demeçte söz konusu dönemde aile şirketinin karşı karşıya olduğu şiddetli rekabetten bıktığını belirtiyor. Horejsi 265 ila 330 dolar arasında değişen fiyatlarla 300 adet Berkshire hissesi satın almış ve 1998’de hisse sayısını 4.300’e düşürmeden önce şirketteki varlıklarını kademeli olarak 5.800 hisseye çıkarmış.

Berkshire’ın A sınıfı hisseleri bugün 522 bin dolardan alıcı buluyor. Horejsi’nin kalan hisselerine ise 2,2 milyar dolar değer biçiliyor. 2013 yılında verdiği röportajda 350 milyon dolarlık yatırımının farklı varlıklarda olduğunu söylemişti. 3 milyar dolarlık net serveti Horejsi’nin diğer yatırımlarının da getiri sağladığını gösteriyor.

Horejsi Bloomberg’teki demecinde Buffett’ın ilk hissedar toplantılarına bir düzineden az hissedarın katıldığını ve bir kafeteryada katlanır sandalyelerde oturularak yapıldığını söyledi. Şimdiyse her bahar ayında yapılan toplantılar sırasında binlerce insan Buffett’ın memleketi Omaha’ya akın ediyor. Hissedar toplantıları sırasında bölgedeki yerel işletmeler ziyaretçilerden büyük kârlar elde ediyor ve toplantılar adeta festival havasında geçiyor.

Buffett başarılı yatırım tercihleri sayesinde Horejsi gibi birçok hissedarını zengin etti. Holding şu anda 750 milyar dolarlık piyasa değerine ve 1 trilyon dolardan fazla varlığa sahip. Duracell ve Geico gibi birçok tanınmış şirketi bünyesinde bulunduran Berkshire, Apple, Coca-Cola gibi birçok şirkette de milyarlarca dolarlık hisse senedini portföyünde bulunduruyor.

Omaha kâhini olarak da bilinen Buffett yüksek kaliteli şirketlere yatırım yapmasıyla ve hisse senetlerinin uzun vadeli olarak tutmasını tavsiye etmesiyle biliniyor. Horejsi’nin devasa serveti de Buffett’ın yatırım felsefesinin başarısını gösterir nitelikte.

Çin malı elektrikli araç Tesla’yı solluyor

 

Warren Buffett'ın şirketinden dev kâr

 

Buffett: İyi zamanlar sona erdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)