BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBuffet'ın zararı artacak----

Buffet'ın zararı artacak

Buffet'ın zararı artacak
06 Şubat 2013 - 21:30 www.finansgundem.com

Ünlü uluslararası yatırımcı Buffett'in şirketi Berkshire kredi derecelendirme kuruluşlarından büyük kayıp yaşayabilir

Warren Buffett'in sahibi olduğu Berkshire Hathaway Inc., kredi derecelendirme kuruluşlarının bu hafta borsada yaşadığı düşüşlerin ardından Moody's Corp.'un en çok hissesine sahip şirket olarak yaklaşık 300 milyon dolar kaybetmiş olabilir.
En büyük ikinci kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody's, 4 Şubat'ta Standard & Poor's'un ABD tarafından dava edilebileceğini açıklamasının ardından dün itibariyle yüzde 19'luk kayıp yaşadı. Nebraska merkezli Berkshire elinde 28.4 milyon Moody's hissesi bulundurarak 30 Eylül itibariyle şirket hisselerinin yüzde 13'ünü kontrol ediyordu.
Edward Jones & Co. analisti Tom Lewandowski yaptığı açıklamada "Buffett, bunun geniş hendekli iyi bir iş olduğuna inanıyor ve o yüzden de pozisyonuna uzun bir süredir bağlı kaldı. O böyle durumlara genellikle payını artırabileceği fırsatlar olarak bakıyor" ifadelerini kullandı.
Moody's bu hafta şu ana kadar 10.26 dolarlık kayıp yaşarken, neredeyse son 4 yılın en büyük iki günlük düşüşünü kaydetti ve dün New York'ta 45.09 dolardan kapandı.Eğer Berkshire elinde hala Eylül ayı sonundaki kadar hisse bulunduruyorsa, kayıpları 291.5 milyon dolara eşit geliyor. Buna rağmen hisseler geçtiğimiz 12 ay içerisinde yüzde 17'lik bir tırmanış gerçekleştirdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)