BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Bu yıl bir yavaşlama endişe verir'----

'Bu yıl bir yavaşlama endişe verir'

'Bu yıl bir yavaşlama endişe verir'
20 Mart 2013 - 22:00 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Bernanke bugün sonlanan iki günlük Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu

Fed'in hisselere bakarak başarıyı ölçmediğini belirten Bernanke, bu yükselişlerin "sıradışı" olmadığını belirtti.
Fed Başkanı, ekonomik toparlanmanın hâlâ "memnun edici" seviyede olmadığını ifade ederek, mali politikaların 2013 yılında büyümeyi güçleştirebileceği uyarısını yaptı. Bernanke ayrıca bu yıl bir yavaşlamanın "endişe verici" olacağını dile getirdi.
Fed bugün sonlanan toplantının ardından faiz oranlarını değiştirmezken, işsizlik beklentilerini de 2013 ve 2014 yılı için düşürdü. Fed ana hedef olan yüzde 6.5 işsizliğe 2015 yılında ulaşılmasını tahmin ettiğini de açıkladı.
Parasal genişlemenin (QE) maliyetinin "yönetilebilir" durumda olduğunu söyleyen Bernanke, ayrıca merkez bankasının QE'nin boyutu ve hızını değiştirmeye açık olduğunu belirtti.
"İşsizlik seviyesi yüksek kalmaya devam ediyor" diyen Bernanke, buna rağmen istihdam piyasasında gelişme olduğunu dile getirdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)