BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBu iş burada bitti----

Bu iş burada bitti

Bu iş burada bitti
03 Kasım 2013 - 15:57 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Gül türban sorusunu bu cevabı verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile İngiltere arasında düzenlenen, ‘Tatlı dil’ (Sweet Talk) adlı sivil toplum inisiyatifinin 3’üncü konferansının açılışına katılmak üzere gittiği İskoçya’nın Edinburgh kentinde bir grup Türk gazeteciyle yaptığı sohbette son günlerin güncel gelişmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Gül’ün açıklamaları özetle şöyle:
MECLİS’TE TÜRBAN NORMALLEŞMEDİR
Meclis’te başörtüsüne grubu olan bütün partilerin ortak bir anlayışıyla bu işin neticelenmesi hepimizin en çok sevinmesi gereken noktadır.  Bütün partiler kendi içinde tartışmışlardır, bunun böyle olacağına karar vermişlerdir. Tüm bunlar aslında normalleşme dediğimiz şey. 1-2 Avrupa ülkesinin parlamentosunda, Avrupa’daki Türklerden 1-2 tane örtülü milletvekili, seçilmiş insanlar var. Yani, oralarda varken Türkiye’de niye olmayacak?  Önemli olan bunların normal olarak yapılmış olması. Bunların arkasına başka anlamlar koymadan yapılırsa faydası olur. Yoksa tartışmalı olur. O açıdan Meclis’te grubu olanların böyle bir anlayış birliğine varmış olması önemli.  Bir zamanlar Londra’da Paris’te üniversitelerde serbestken Türk üniversitelerinde yasaktı. Bunlar anormal şeylerdi. Bunları başka şeylere çekmemek gerekir. 
ARTIK KENDİ HALİNE BIRAKALIM
“Asker, polis, yargı  gibi bazı kategorilerin türban serbestisinin dışında kalması” ile ilgili: Doğrusu bu iş burada tamam oldu artık, bitti… Tartışmamak lazım. Kendi haline bırakmak lazım.
MERVE KAVAKÇI OLAYINI KONUŞMAM
“Merve Kavakçı Meclis’ten çıkartıldığında ne hissetmiştiniz?” sorusu üzerine: Cumhurbaşkanı olarak o dönemi anlatmam olmaz herhalde. Her şeyin bir zamanı var. O gün karşı çıkan siyasi kurumlar bugün hep beraber destek verdiler. Bugünkü gelinen nokta ile hepimizin gurur duyması gerekir. 
KABULLENME DÖNEMİ
(Çözüm sürecinin bittiği, bitebileceği yolundaki  açıklamalar konusunda) Herkes  aslında bugünkü durumun kıymetini görüyor. Çünkü herkesin korkusu eskiye dönüş. O büyük bir sorumluluk. Türkiye böyle bir sürece girmişken, büyük bir özgüvenle hareket edip meselelerini kendi iradesiyle, kendi gücüyle, kendisi yoluna koymaya başlamışken Türkiye’yi raydan çıkartmamak gerekir. Her şey olgunlaşarak gelişiyor. Bir kabullenme dönemi oluyor. Ama sevinilecek şey, halkın da sağduyulu olduğu ortaya çıktı. Bir sürü anketler yapılıyor görüyorsunuz, en tartışmalı konularda, halkın ne güzel sağduyulu olduğu, kendine güvendiği ortaya çıkıyor. Onun için böyle bir kulvara girmişken Türkiye burada devam etmesi lazım. Tabi ki yapılacak şeyler yapılır. Buralardan siyaset yapmamak gerekir, taktik şeyler yapmamak gerekir. O bazı açıklamalara atfen diyorum, siyaset yapmamak gerekir.
MÜTTEFİKLER ARASINDA DİNLEME AYIP 
Bütün Avrupa çalkalanıyor. Bizde hiç bu tartışmalar yok, hayret ediyorum.  Bunlar soğuk savaşın en yoğun metotları, alanlarından birisiydi. Bugün de şüphesiz teknolojiye liderlik yapan enformasyon teknolojisi. Burada esas problem, müttefikler arasında bunun olması çok utandırıcı ve mahcup edici durum ortaya çıkartıyor. Aslında yaşanan şey bu. Doğrusu gerçekten ayıp olmuş oluyor.
BİZİ DE DİNLEDİKLERİ KONUSUNDA BİLGİ YOK
“Türkiye’nin dinlenip dinlenmediği konusunda size bilgi geldi mi?” sorusu üzerine:  Açıkçası böyle bir bilgi, böyle bir durum şu anda yok. En azından bizim bilgimiz dahilinde böyle bir durum yok. Eski soğuk savaşta herkesin yaptığı işlerdi. Şimdi de muhakkak her devletin fonksiyonları, tedbirleri, karşı çalışmaları vardır. Ama müttefikler içinde bu boyutta olunca çok büyük bir mahcubiyet doğurdu. Tabi ki güvensizlik, skandallar ortaya çıkar.
DEVLET İŞLERİNİ TEDBİRLİ TELEFONLARLA YAPIYORUZ
Şüphesiz ki devlet işlerini yaparken ilgili kurumlarımızın aldığı tedbirler vardır. Onun için devlet meselelerini biz güvenli telefonlarla güvenli ortamda yaparız. Onun ötesinde herkesin kullandığı araçları kullanıyoruz tabi ki.
SAYIŞTAŞ TSK İLE RAHAT ÇALIŞIYOR
Sayıştay Kanunu’nu çıkartmak için çok uğraştık. Reform süreci içerisinde en çok önem verdiğim yasalardan biriydi. Gerçekten modern bir yasa. Biz daha düne kadar bu yasadan önce Türkiye’de kamu kaynaklarının harcanmasında birçok alan karanlıktı. Denetlenemezdi. Emniyet, Silahlı Kuvvetler, istihbarat teşkilatları, birçok istisnalar, bütün bunlar denetim dışındaydı. Bütün bunlar denetim içine girmiş oldu. Geçenlerde yeni üyeler bana geldi. Bana söyledikleri “TSK en rahat çalıştığımız kurumlardan birisi.” Biz ne yapacağımızı söylüyoruz. Onlar da karşımızda kurumsal bir şey içerisinde yapıyorlar. (Sayıştay üyeleri) Sivil kurumlardan daha şikayetçiler.
ÖDÜLE LAYIK ÇOK İNSAN VAR
Cumhurbaşkanlığı ödüllerini belirlemek üzere bir heyetimiz var. O heyetin içerisinde tüm potansiyel isimleri oturup konuşuyorlar. Sonunda kısa liste yapılıyor, bana getiriyorlar. Ben de söylüyorum, şunları şunları da ekleyelim diye. Çok seçkin isimleri var Türkiye’nin, tıpta, genetikte, mühendislikte, başka alanlarda da prestijli ödüllere layık çok insan var doğrusu. Zaman zaman ödül veren kuruluşların başkanları ile bir araya geliriz. Bunları hep hatırlatırım.
AHMET KAYA HERKESİN BAMTELİNİ YAKALIYOR
(Cumhurbaşkanlığı ödülünün Ahmet Kaya'ya verilmesiyle ilgili olarak için) Arkadaşlar önerdiler. Türkçe söylediklerini anlıyorum. Herkesin bir bamtelini yakalıyor. Herkes yapılanlardan utanıyor değil mi? Özür diliyorlar, utanıyorlar yaptıklarından insanlar. Olmayacak işler oluyor. Anormaldik o dönem. Öyle değil mi? O zaman bu işlere kim katıldıysa olan onlara olmuş oldu. Halbuki, iklim oluşturuyorsun o iklimin içerisinde normal insanlar da bir bakıyorsun olmayacak işleri yapıyor. Sedat Ergin / Hürriyet
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)