BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBu hafta piyasalarda neler bekleniyor----

Bu hafta piyasalarda neler bekleniyor

Bu hafta piyasalarda neler bekleniyor
17 Mayıs 2015 - 09:04 www.finansgundem.com

Hürriyet ekonomi yazarı Zeynel Balcı önümüzdeki hafta için piyasayı değerlendirdi ve beklentilerini yazdı

Yaklaşan seçim belirsizliği ve olumlu fiyatlamaya konu olabilecek yeni beklenti htiyacının sürmesine rağmen döviz kurlarına gelen kâr satışları piyasalarda olumlu algıya neden oldu. Hürriyet yazarı Zeynel Balcı piyasaları yorumladı. İşte Balcı'nın o yazısı;

Geçen haftaki yazımızda vurguladığımız “Dövizde satış, borsada alım” beklentimiz gerçekleşti. Yaklaşan seçim öncesi piyasalardaki olumlu havayı seçim tahminleriyle ilişkilendirenler kadar seçim öncesi piyasaları hoş tutma çabası olarak görenler de var. Veya borsada çok da anlamlandırılmayan düşüş veya yükselişlerde “haberi sonradan gelir” türünden bir durumla ile karşı karşıya olup olmadığımız önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. 

Yön konusunda döviz kurları ve özellikle Dolar/TL paritesi belirleyici olmaya devam ediyor. İstihdam ve enflasyon başta olmak üzere son dönemdeki ABD makro ekonomik verilerinin zayıf gelmesinin ABD merkez bankası’nın (FED) faiz artırım tarihini geciktirebileceği varsayımıyla doların değer kaybetmesi önemli bir referans oldu. Bu durum iç piyasalarda dolar/TL paritesinin aşağıya çekmesinin yanı sıra bir süredir yatay seyreden altın fiyatlarını da yukarı yönlü hareketlendirdi. 

Borsada olası kâr satışları, döviz kurlarında tepki alım denemelerine rağmen mevcut trendler bir süre daha korunabilir. Önümüzdeki hafta ABD makro ekonomik verileri, Doların seyri ve dış piyasalar ile birlikte enflasyonda beklenen düşüşün henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle faiz değişikliği beklenmeyen Merkez Bankası toplantısı izlenecek. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)