BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBu artış 1 trilyona mal olabilir----

Bu artış 1 trilyona mal olabilir

Bu artış 1 trilyona mal olabilir
24 Haziran 2013 - 08:02 www.finansgundem.com

Bank for International Settlements, tahvil getirilerinin yükselmesinin 1 trilyon dolara mal olacağını açıkladı

BIS, ortaya konan bu zarar tahmininin hüümetlerin kamu finansmanlarını düzene sokmalarının aciliyetini gösterdiğini belirtti.
BIS yayınladığı yıllık raporda, tahvil faizlerinin yüzde 3  artış olması halinde, ABD tahvillerindeki yatırımcıların, FED hariç, zararlarını ABD'nin GSYH'sının yüzde 8'ine, 1 trilyon dolar seviyesinin üzerine çıkacağını savundu.
BIS, diğer gelişmiş ekonomilerin tahvillerinde de benzer zararların oluşacağını belirterek, Fransa, İtalya, Japonya ve İngiltere'de tahvil yatırımcılarının zararlarının GSYH'ya oranını yüzde 15-35aralığında gerçekleşeceğini öngördü.
ABD TAHVİL YATIRIM FONLARI HAZİRAN'DA 47.2 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

TrimTabs Investment Research'ün verilerine göre ABD tahvil yatırım fonları ve tahvil borsa yatırım fonları Haziran ayında toplam 47.2 milyar dolar kaybettiler. Bu, tahvil yatırım fonlarının bugüne kadar 1 ayda kaybettikleri en büyük para oldu. Bundan önceki rekor global finansal krizin yaşandığı Ekim 2008'de kırılmıştı. Ekim 2008'de fonlar toplam 41.8 milyar dolar kaybetmişlerdi.   
TrimTabs'a göre tahvil yatırım fonları, Haziran ayının ilk 18 gününde 39.9 milyar dolar, tahvil borsa yatırım fonları ise 7.3 milyar dolar kaybettiler.
Tahvil getirilerinin yükselmesi halinde, sadece ABD tahvillerindekiyatırımcıların kaybının 1 trilyon doların üzerinde olacağını bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)